Подарете си разходка сред произведенията на изкуството в Бургас

1963
Подарете си разходка сред произведенията на изкуството в Бургас
Снимка: Община Бургас

Галерийните прстранства в Бургас ви очакват с интересни изложби. Всеки може да си подари разходка сред подбрани произведения на изкуството. В залите звучат полезни разговори, а там можете да се срещнете с любими автори.

Етo информация за местата и изложбите, които можете да посетите:

Бургаската галерия "Петко Задгорски" представя избрани автори и творби от своя фонд на тема "Рибата, морето и .........." В експозицията са включени художници от Бургас и страната, чиито творби са вдъхновени от необятната морска шир и нейните обитатели. Изложбата може да бъде посетена до месец март в зала II на БХГ. Цената на билет за индивидуално посещение е 3 лв., за деца над 7 години, хора в неравностойно положение, ученици, студенти и пенсионери – 2 лв.. Всеки четвъртък от 09 - 13.00 часа е Ден на отворените врати, тогава посещенията са безплатни.

В Дружество на бургаските художници ви очаква изложбата „Богоявление” – традиционна изложба живопис на тримата Йордановци - Маринов, Петров и Ангелов. Входът е безплатен.

Експозицията "Морски схеми" на Добрин Вътев, който е и председател на Дружеството на бургаските художници, може да бъде разгледана до 25 януари в галерия „Неси”. Веднага след това там се открива изложба живопис на художничката Николина Енчева. Входът е безплатен.

Поетичната живопис на твореца Милко Божков ще ви посрещне в галерия „Пролет”. Художникът представя 12 свои картини, които са рисувани от пролетта до началото на септември. Входът е свободен.

18 автора събира изложбата „ОЧАКВАНЕ” в галерия “АтелиеR” /на ул. „Възраждане” 25/, която можете да посетите до края на месец януари. Входът е свободен, а произведенията са на Боян Янев, Геракси Гераксиев, Гергана Лалова, Владимир Пенев, Владимир Запрянов, Надя Станчева, Неделчо Кучков, Райна Рачева и др.

До 26 януари в Центъра за съвременно изкуство и библиотека /ЦСИБ/ е подредена изложбата „Морето пише красиво” на Маргарита Дончева. Тя събира калиграфски интерпретации по стихове на обичани бургаски автори. Изложбата представя както нейни творби, така и на ученици от творческото ателие „калИГРАфия”. В експозицията намират място произведения на Христо Фотев, Петя Дубарова, Иван Пейчев, Агоп Мелконян, Стефан Тинтеров, Ваньо Вълчев, Недялко Йорданов, Диана Саватева, Лорис Мануелян, Динко Динков, Калина Тельянова и Яна Вълчева.

От 25 януари в Центъра за съвременно изкуство ще се представи изложба, посветена на Ернст Теодор Амадеус Хофман, съвместно с Берлинската държавна библиотека. Входът е свободен.

В Културен център „Морско казино” можете да посетите изложбата "Урок по история...урок по достойнство", посветена на 110-та годишнина от Балканските войни 1912-1913. Входът е свободен.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от БУРГАС:

Община Бургас продължава да ремонтира улиците в центъра на града

Община Бургас пита жителите на „Възраждане“ искат ли етажни паркинги на пет възможни локации

Красивото цветно изложение "Флора 2024" се открива на Лазаровден с концерт в Бургас (ПРОГРАМА)

Бургас посреща Лазаровден и Цветница с грандиозна програма

Над 500 участници от цялата страна идват в Бургас за най-голямото географско събитие у нас

Представиха резултатите от проекта за подобрено образование и грижи в ранна детска възраст в община Бургас

Авиомузей-Бургас кани децата на вълнуващо приключение за Великден

Забраняват строителството в Царево и Ахтопол от 15 май

Детски фолклорни ритми огласиха Младежкия международен център-Бургас

Служебният кабинет връща назначена от Радев за областен управител на Бургас

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com