В Поморие пребиха журналиста Стоян Тончев заради работата му

9123
В Поморие пребиха журналиста Стоян Тончев заради работата му
Снимка:

Журналистът от Поморие Стоян Тончев е бил пребит снощи в морския град. Няколко души са нападнали Тончев, по негови думи, с бухалки, а побоят е свързан с работата му.

Стоян Тончев е в Бургаската болница със счупен нос, изкривена челюст и множество травми. Двама или трима души са го причакали снощи около 22.30 ч., когато се е прибирал в дома си в Поморие. Извадили бухалки и се нахвърлили върху него, като му крещели "Докога смяташ да пишеш?".

Боян Расате е арестуван за побой над възрастен човек

Боян Расате е задържан заради нанасяне на удари по 57-годишен човек. Това заяви на брифинг зам.-главният секретар на МВР Георги Араба...

Той е видял един от нападателите си, но казва, че не го познава. Тончев е убеден, че побоят е свързан с публикации в неговия сайт, в който атакува основно работата на администрацията и на кмета на Поморие. Подчертава, че не е писал от два месеца, така че подозира подготвена атака за стари статии, посочва БНР.

Стоян Тончев поясни още, че предстои да му се направи скенер, за да се прецени необходимостта от операция. Той стана известен и в предизборната кампания с колажа, който промушва октопод с меч.

Тончев е публикувал снимки във своя Фейсбук профил от нападението. От тях се вижда, че по лицето има множество травми и контузии. 

Припомняме Ви, че Стоян Тончев беше кандидат за общински съветник от "Партия на зелените". От там реагираха на нападението и разпространиха позиция до медиите, в която се казва следното:

Започна разследване на убийството след побой на 18-годишен във Враца

Под ръководството на Окръжна прокуратура – Враца се провежда разследване за случая, при който, след нанесен побой от двама души в...

"Категорично се противопоставяме на подобни вандалски актове, които за съжаление в последните дни бележат прогресивно нарастване. Ако това е начина да се запуши устата на един български журналист, да се всее страх в населенито с ежедневните побои, ние от ПП ”Партия на зелените” категорично се противопоставяме на подобен подход.

Настояваме за спешни мерки от страна на МВР и Прокуратурата. Искаме държавното ръководство да осигури нормален живот на нашите деца и родители. Крайно време и ние да кажем „СТИГА ВЕЧЕ”, или взимайте мерки господа управляващи, или си отивайте".

Снимка: Фейсбук

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com