В Поморие вече има ток след урагана по Черноморието, 4-ма са пострадали

2581
В Поморие вече има ток след урагана по Черноморието, 4-ма са пострадали
Снимка: БГНЕС

Електрозахранването в целия град Поморие вече е възстановено след ураганния вятър в района на Бургас. Няколко села в общината обаче все още остават без ток.

Електрозахранването в целия град Поморие вече е възстановено след ураганния вятър в района на Бургас. Няколко села обаче в общината остават без ток. Обявено е частично бедствено положение и в община Бургас. Продължава разчистването на щетите. Четирима души са пострадали от силната буря. Община Поморие обяви частично бедствено положение и събра кризисен щаб за справяне с последиците от лошото време.
Над 500 са сигналите, постъпили в общината. 359 са падналите дървета на територията на града, заради тях 121 автомобила са пострадали. Над 50 са регистрираните електрически аварии, има множество повредени билбордове.
Две жени пострадаха при срутването на таван в хотелски комплекс, настанени са в болница.Електрозахранването в целия град Поморие вече е възстановено след ураганния вятър в района на Бургас. Няколко села в общината обаче все още остават без ток.

Обявено е частично бедствено положение и в община Бургас. Продължава разчистването на щетите. От Министерството на правосъдието съобщиха, че в тази дейност са се включили лишени от свобода, изтърпяващи наказанията си в Затворническото общежитие от открит тип „Житарево“.

Четирима души са пострадали от силната буря. Община Поморие събра кризисен щаб за справяне с последиците от лошото време. И Община Бургас обяви частично бедствено положение.

Над 500 са сигналите, постъпили в общината. 359 са падналите дървета на територията на града, заради тях 121 автомобила са пострадали, съобщи БНТ. Над 50 са регистрираните електрически аварии, има множество повредени билбордове.

Дъжд и ураганен вятър нанесе огромни щети в Бургаско: Издирват човек, паднал зад борда на яхта (ВИДЕО)

Човек е паднал зад борда на яхта след бурята и ураганния вятър, които връхлетяха Бургас, Айтос и Поморие. Предприети са действия за спа...

Две жени пострадаха при срутването на таван в хотелски комплекс, настанени са в болница. В момента не са в тежко състояние. Други двама души са с наранявания в Бургас заради силния вятър и хвърчащи предмети.

“Електрозахранването е възстановено в повечето точки, засеганати от бурята, като на много места се ползват временни трасета”, заяви министърът на енергетиката Росен Христов пред медии в Бургас. По думите му - големите поражения са по 110-киловолтовата мрежа, като 12 електрически стълба са паднали. 

“Предварителната оценка е, че за възстановяването им ще са необходими около 2 месеца. Изискал съм още утре да ни бъде представен график и заедно с кризисния щаб да намерим вариант за по-бързо решение”, допълни Христов. Според него проблемът е сериозен и не може да се разчита на алтернативните трасета, предвид наближаването на отоплителния сезон.

“Екипите показаха способност бързо да се организират, през нощта бяхме във връзка с кризисния център на EVN, за което им благодаря, както и на кмета на Бургас г-н Николов и областния управител г-жа Нейкова”, каза още министърът. Заедно с тях той посети рибно тържище в Бургас, чиято продукция е била застрашена заради прекъсването на тока в резултат на бурята.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от БУРГАС:

Община Бургас продължава да ремонтира улиците в центъра на града

Община Бургас пита жителите на „Възраждане“ искат ли етажни паркинги на пет възможни локации

Красивото цветно изложение "Флора 2024" се открива на Лазаровден с концерт в Бургас (ПРОГРАМА)

Бургас посреща Лазаровден и Цветница с грандиозна програма

Над 500 участници от цялата страна идват в Бургас за най-голямото географско събитие у нас

Представиха резултатите от проекта за подобрено образование и грижи в ранна детска възраст в община Бургас

Авиомузей-Бургас кани децата на вълнуващо приключение за Великден

Забраняват строителството в Царево и Ахтопол от 15 май

Детски фолклорни ритми огласиха Младежкия международен център-Бургас

Служебният кабинет връща назначена от Радев за областен управител на Бургас

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com