X
 
 

5 млн. лв. за бизнеса, за да наема стажанти

20184 1
photo of 5 млн. лв. за бизнеса, за да наема стажанти
Снимка: Getty Images / Guliver
Бюрата по труда набират до 29 септември заявки от работодатели, които желаят да наемат стажанти с евросубсидия.

Схемата "Младежка заетост" е от новата оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" и тръгва предсрочно още тази година с национално финансиране, предаде Стандарт нюз.

Българи с опит от чужбина търсят своята „Кариера в България“ на 10 септември!

Под патронажа на президента на Република България Росен Плевнелиев ще се проведе седмото издание на най-големия кариерен форум за бълга...

Първоначално около 5 млн. лв. ще бъдат насочени за покриване на разходите на бизнеса за заплати и осигуровки по време на 6-месечни стажове на младежи до 29-годишна възраст. Част от тях ще трупат опит по придобитата в гимназията или университета специалност. Друга част ще има възможност да придобият професия на реално работно място.

И в двата случая ще се поемат транспортните разходи на стажантите, ако работата е в населено място, различно от местоживеенето. Общо 8000 младежи ще се възползват от тази схема през следващите 4 години. Бюджетът й е 35 млн. лв.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
8 признака, че мъжът отдавна НЕ е правил секс

Харесвате си готиния колега от съседния отдел. Той е симпатичен, млад и със сигурност финансово по-добре от вас. Въпреки това, има някои слухове,...