БЕХ взима малък дял от "Топлофикация"

6538
БЕХ взима малък дял от "Топлофикация"

Българският енергиен холдинг може да придобие миноритарен дял от "Топлофикация София" за сметка на част от дълга на дружеството за газ. Но това е само един от обсъжданите варианти за решаване на проблема с борчовете на компанията към "Булгаргаз", заяви министърът на икономиката Делян Добрев, предаде Стандарт нюз.

Целта на евентуалната сделка не е да се сменя собствеността на "Топлофикация", а да се осигурят допълнителни средства, които дружеството да инвестира в проектите си за модернизация и нови когенерационни мощности, допълни той. Към момента "Топлофикация" е изготвила около 20 различни проекта, за които се търсят варианти как да се финансират, допълни кметът на София Йорданка Фандъкова.

"Топлофикация София": Замяна на дълг срещу собственост е един от вариантите за изчистване на стари задължения

Придобиването на миноритарен пакет от акции (т.нар. замяна на дълг срещу собственост) е един от многото варианти, които се разглеждат з...

В момента обаче най-важната задача пред дружеството е да се гарантира отоплителният сезон, каза още тя. Столичният градоначалник подчерта, че най-важно за бъдещето на "Топлофикация" са възможностите за инвестиции. Решаването на проблема със задълженията на дружеството също са сред основните задачи. "Общината получи "Топлофикация" с огромни дългове от 400 млн. лв., натрупани през периода 2007-2009 г., когато тя е била държавна. Трябва да се намери вариант как те да бъдат платени", каза Фандъкова.

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика