Бивши служители на Мосад и ФБР ще проследяват парите от КТБ

24298
Бивши служители на Мосад и ФБР ще проследяват парите от КТБ

Искам да уточня, че CCI е базирана и регистрирана в Швейцария, но по случая на КТБ ще работят служители, имащи опит във ФБР, в Мосад, в Интерпол. Това заяви представителят на CCI адвокат Александър Пелев, който беше първият водещ на новините в bTV. CCI е фирмата, която трябва, образно казано, да намери къде изчезнаха парите от КТБ.

В момента нашата компания се занимава и със случай на изчезнали милиарди от бивша съветска банка, даде пример Пелев за дейността на CCI. Друг такъв случай е аферата покрай Bitoin, която струваше 650 млн. долара. За случаи като този с КТБ е ясно, че става въпрос за въртене на парични потоци през територията на много държави, категоричен беше Пелев в предаването „Лице в лице”.

Решават неясноти около изплащането на парите в КТБ със законови промени

Притежателите на влогове с префернциални лихви в Корпоративна търговска банка (КТБ) не са защитени и няма да получат гаранция от Фонда ...

Адвокат Пелев уточни, че CCI „е консервативна” по отношение на оценката за дупка от 4,2 млрд. лева в КТБ. Това ще се разбере след обявяването на несъстоятелността от КТБ от съда, каза специалистът. Можем да разберем и разкрием действията по прехвърляния на кредити при свързани лица – това и журналистите успешно го правят и е доста просто. Парите не могат просто да изчезнат – винаги остава електронна среда, заяви Пелев. Те са или във вид на пари, или са трансформирани във вид на активи, добави той.

Според Пелев CCI може да проследи дори камион, изнесъл 206 млн. лева. Припомняме, че това беше една от версиите в началото на скандала „КТБ”. Засега държавата не е потърсила CCI, но се очаква да има конкурс. Дотук само вложители в КТБ са се обрънали към швейцарската фирма.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика