Българи с опит от чужбина търсят своята „Кариера в България“ на 10 септември!

29198
Българи с опит от чужбина търсят своята „Кариера в България“ на 10 септември!
Снимка: Thinkstock/Guliver

Под патронажа на президента на Република България Росен Плевнелиев ще се проведе седмото издание на най-големия кариерен форум за българи с опит и/или образование в чужбина „Кариера в България. Защо не?” (http://www.karieravbulgaria.com/). Събитието ще се състои  на 10 септември 2014 г. от 10 часа, в Интер Експо Център София. Организатори на форума са сдружение "Тук-Там" и фондация "Идентичност за България". Събитието се организира и с подкрепата на Държавната агенция за българите в чужбина.

И тази година повече от 60 организации-изложители ще представят пред кандидатите с опит и образование в чужбина възможностите за професионална реализация в родината. Сред тях има български и международни компании, много от които за първи път се включват във форума,  секторите, които компаниите представят включват услугите, производство, телекомуникации, банки, консултантски сектор, информационни технологии и други. Спонсори на събитието тази година са: HP, Demax и Melexis.

Анди Лопейта: Нетуъркингът е дългосрочна инвестиция, която се базира на взаимоотношенията между хората

На 29 октомви 2014, авторът на няколко световни бестселъра Анди Лопейта ще бъде лектор на първото издание на семинара Power Networking ...

В 10 часа кметът на София г-жа Йорданка Фандъкова ще направи официалното откриване на форума и ще даде старт на семинарната програма. Благодарение на BulStream.com, българите от чужбина, които не могат да присъстват лично, ще могат да гледат форума на живо, да коментират и задават въпроси, за да сверят часовниците си с българската бизнес и обществена среда. Над 30 лектора ще участват в семинарната програма и ще споделят своя опит в професионалната реализация в България. Сред тях са топ мениджъри и успешни личности с образование/опит от чужбина като: Петър Иванов от Майкрософт, Магърдич Халваджиян, Хуан Карлос Пералехо от Нестле, Ruediger Hoeben-Stoermer от Lufthansa Technik и други. Част от темите в семинарната програма ще обърнат поглед към бъдещето на бизнес средата в България, като акцентират върху: секторите на следващите 7 години, какви са перспективите за развитие у нас, ако не си IT специалист и вирее ли чуждият бизнес у нас.

Присъстващите на форума ще могат да участват и в много други активности по време на събитието. За предприемчивите – тези, които искат да стартират бизнес в родината ще има специална стартъп арена с водещи предприемачески организации в България като Start It Smart, Entrepreneur.bg, ABLE, StartUp,  betahaus, както и фондовете eleven и lauchub. 

Гостите на форума ще могат да се възползват от лични кариерни консултации със специалисти в човешките ресурси и да присъстват на специализирани фирмени презентации.  По време на форума кандидатите ще участват и в интерактивна работилница „Има хляб в теб!“ на Мрежа Хлебни къщи, ще се запознаят с MoveBG – платформа за дебат и общо действие, както и независимия проект Like.Bulgaria.

След успешното приключване на програмата, участниците във форума ще могат да се позабавляват и да срещнат нови приятели на афтър парти от 20:30 в Culture Beat (НДК). 

Нагла фирма работи незаконно и вади баластра от частен имот

От години на километър от село Ягодово, Пловдивско, има незаконна кариера за добив на интертни материали. Мястото, където се копае, е ч...

Всяка година организаторите си задават въпроса доколко е успешен форума в намирането на работа на кандидатите. През изминалата година 75% от участниците на форум Кариера в България. Защо не? 2013 са намерили работодател, който харесват.  Целта на форума е да даде възможност за информиран избор за професионална и лична реализация в България.  Миналата година организаторите стартираха портала на завърналите се (azizbrah.karieravbulgaria.com), инициативата продължава съвместно с фото-проекта Избягалия куфар на Кариера в България, който провокира участниците да заявят своя избор да се върнат и да останат със снимка с куфара, който е отказал да замине.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика