X
 
 

Доставка на 42 мотриси за 675 млн. лв. се блокира с три жалби

1288 0
photo of Доставка на 42 мотриси за 675 млн. лв. се блокира с три жалби
Снимка: БГНЕС
Три фирми са подали жалби срещу обявената от държавното дружество „БДЖ – Пътнически превози“ процедура за доставка на 42 мотрисни влака, чиято прогнозна стойност е 675 млн. лв. без ДДС.

Последно в Комисията за защита на конкуренцията е образувано производство по жалба на китайската компания "СИ АР АР СИ КИНГДАО СИФИАНГ КО" ООД. Тя е поискала и временна мярка „спиране на производството“.

Над 50 млн. за ремонт на 227 вагона дава БДЖ

Договори за над 50 млн. лв. без ДДС с три фирми сключи държавното дружество „БДЖ – пътнически превози“ ЕООД за ремонт...

Нейният протест е срещу разяснение, направено от възложителя на 25 септември.

На въпрос какъв е общият размер на финансирането за доставките, осигурено до декември 2024 година, от БДЖ са отговорили, че имат договор с транспортното министерство до края на същата година, по силата на който ще получават по 35 млн. лева годишно от бюджета за закупуване на нови мотрисни влакове. Отделно от това с решение на МС от юли месец т.г. за БДЖ е осигурено финансиране в размер на 100 млн. лв. за тази цел.

На въпрос как ще бъдат осигурени и гарантирани средствата за изплащане на остатъка от дължимите за доставки суми възложителят е отговорил, че сключването на договор след провеждане на процедурата ще се счита за договор под условие по смисъла на ЗОП с всички произтичащи от това последици.

Възложителят признава, че не е осигурил финансиране след датата 31.12.2014 г., но уверява заинтересованите лица, че текат активни процеси, чиято цел е осигуряване на допълнително финансиране, което да гарантира изплащането на дейностите по договора към момента на неговото сключване.

15 септемрви - професионален празник на локомотивните машинисти

Днес, 15 септември, е професионалният празник на локомотивните машинисти. От 1992 г. насам Денят на локомотивния машинист в Европа се...

Обжалваното разяснение е последвано от още редица въпроси, на които от БДЖ са отговорили.

Преди китайската компания поръчката е обжалвана в един и същи ден на 9 септември от „Шкода Транспортейшън А. С.“ и „Сименс Мобилити“ ГМБХ. Те са директно срещу решението за откриване на процедурата, но не са поискали тя да бъде спряна.

Поръчката бе стартирана на 17 август. Офертите трябваше да се отварят на 15 октомври, но срокът бе удължен с две седмици – до 29 октомври

Освен доставката на 42 нови мотрисни влака тя включва и пълната им техническа поддръжка за период до 15 години.

БДЖ компенсира пътниците от бързия влак от Бургас за София

„БДЖ-Пътнически превози” ЕООД ще компенсира всички свои клиенти, които са пътували с бързия влак № 8612 от Бургас за София ...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители

0 Коментара

Кафене
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Последно в Актуално