Емил Георгиев: Комисарите от КЕВР са приели себе си за недосегаеми,

1705
Емил Георгиев: Комисарите от КЕВР са приели себе си за недосегаеми,
Снимка: БГНЕС

"Преди няколко години ние заведохме колективен иск от страна на Федерацията на потребителите, защитавайки интереси над 800 потребители, и пак срещу „Топлофикация София“ – загубихме делото, платихме огромни разходи. Не съветвам никого да започнат колективни искове, вероятно страшно трудно ще бъде и с индивидуалните искове. Но тези дни ще започнем консултация и с юристите на Федерацията, и с други юристи, които са много достойни хора, да видим какво да направим. Между другото, предстои нов сериал за безотговорността от страна на КЕВР. Тези дни прокуратурата се произнесе, че цената на услугата на ВиК дружествата не съответства на спазването на критериите за качество на предлаганата услуга, преди всичко качеството на водата. Ще видим там какво ще се случи, защото този въпрос също е много важен и трябва да се знае. Защото очеваден пример за отношението на КЕВР към правата на потребителите на вода в случая е Хасково. Там от години потребителите ползват изключително лошо качество на вода, радиоактивно замърсена, доказана с алфа частици, и с цялото си нахалство КЕВР разрешили поскъпване на водата преди няколко седмици с още 50 стотинки. В момента с ДДС водата в Хасково е някъде 4.12-4.15 лева. Не знам докъде ще се стигне. Честно казано мен и моите колеги ни боли, защото при нас в офиса на „Веслец“ 9, вие вероятно знаете, всеки ден приемаме хора, дори сега в условия на пандемия, не отказваме на хората. Към този момент не мога да ви кажа точно какво ще направим с незаконно взетите пари за тока и парното, но се опасявам, че съдебното решение е без обратна сила." Това каза в интервю за агенция Фокус Емил Георгиев, председател на Федерацията на потребителите в България.

По думите му "за съжаление това решение, което е топло, отпреди 2 дена, на първи прочит днес обсъждахме с нашите колеги, той излезе в публичното пространство преди няколко часа, но това решение за съжаление май ще бъде без обратна сила в съотношение към април 2017 година. Казано по друг начин, това решение е за честта на пагона на съдиите от ВАС, на прокурорите, въпреки това им прави чест, защото за пореден път се доказа, че комисарите от КЕВР са приели себе си за недосегаеми, правят всичко, което им е угодно, с всяко действие се гаврят с достойнството на всички потребители, защото знаят, че тези решения нямат обратна сила, няма кой да търси отговорност, защото засега няма механизъм, по който да им се търси отговорност."

Незаконни цени на парно, топла вода и ток - и нищо

Прокуратурата протестира начина т.е. законността на вземане на решението за повишение на цената на парното и топлата вода, както и на т...

Незаконни цени на парно, топла вода и ток - и нищо

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИКОНОМИКА:

Експерт за отложената либерализация на тока: Не смятам, че ще плащаме повече

Решено: Служебният министър трябва да предоговори договора с "Боташ" (ВИДЕО)

Кои са най-устойчивите градове в Европа и в света?

Кабинетът отпусна парите за компенсиране на сметките за ток на училища, детски градини и църкви

Шринкфлацията застигна супермаркетите в тази европейска страна

Идва американското ядрено гориво за АЕЦ "Козлодуй"

Европа има нужда от два нови атомни реактора на година

На първо четене: Отлага се пълната либерализация на пазара на ток

Къде са най-евтини бензинът и дизелът в България: Цените в седмицата 13.04-19.04.24

АПИ загуби дела за стотици милиони левове

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com