Kaufland България е най-ефективният рекламодател за 2020 година

3856
Kaufland България е най-ефективният рекламодател за 2020 година
Снимка: Effie

Kaufland България спечели приза „Най-ефективен рекламодател“ през 2020 година в престижния конкурс Effie България. Надпреварата отличава най-добрите комуникационни кампании и успешни практики в маркетинговата индустрия в България. Официалната церемония по награждаване на победителите се проведе на 1 февруари в дигитален формат. Kaufland България получи още три отличия в конкурса: злато за кампанията „Kaufland обича София“, сребро за лансирането на марката „Брей“ и още една сребърна за кампанията „Свежите супергерои“.

„През последните години развивамe марката Kaufland с една ясна цел – да бъдем доверения избор на потребителите.  С „Брей!“ заявихме подкрепата си към българското производство и удовлетворихме потребителското търсене на качествени български продукти. „Свежите супергерои“ превърнаха плодовете и зеленчуците в незаменима част от ежедневното меню на малки и големи, а „Kaufland обича София“ беше нашият начин да покажем, че адаптираме предложенията си спрямо предпочитанията на клиентите ни и работим с фокус върху тяхната удовлетвореност“, коментира Катерина Ушева, маркетинг директор на Kaufland България.

Трите отличени кампании са по идея и реализация на творческата агенция Noble Graphics, която от години е основен водещ комуникационен партньор на марката. „Никоя от наградите нямаше да е възможна без партньорството ни с творчески, медийни и дигитални агенции, както и усилията на отдадения екип в Kaufland България“, допълни още Ушева.

„Kaufland обича София“, която спечели златната статуетка в категория „Корпоративни комуникации“, се отличи с новаторство и ефективност. В рамките на кампанията за първи път, откакто е на българския пазар, Kaufland създаде брошура само за София, а в допълнение веригата обогати продуктовия си асортимент с предложения специално за столичани.

През 2020 година Kaufland България лансира на пазара първата си собствена марка български продукти „Брей!“. Интегрираната комуникационна кампания за анонсиране на марката спечели заслужено сребро в категория „Стоки“. Създаването на „Брей“ е продължение на стремежа на Kaufland България да утвърждава продуктите с национален вкус и традиционните за българската трапеза рецепти и да подкрепя родното производство. В момента марката предлага близо 80 български продукта от над 15 региона в страната.

Кампанията „Свежите супергерои“, реализирана през 2019 година, заслужено спечели сребърна статуетка в категория „Промоции“. Кампанията не само успява да насърчи консумацията на добрата храна и здравословния начин на живот, но и се превръща в любима на хиляди български семейства.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com