Кристалина: Европейската комисия не е против "Южен поток", дори напротив

18878
Кристалина: Европейската комисия не е против "Южен поток", дори напротив
Снимка: БГНЕС

"Европейската комисия не е против "Южен поток". Дори напротив". Това заяви вицепрезидентът на ЕК и европейски комисар по бюджет и човешки ресурси Кристалина Георгиева пред журналисти, сред които и репортер на Actualno.com, след като направи символична първа копка на строежа на къща за бебета, лишени от родителска грижа. Проектът "Детска къща" е голямата мечта на фондация "За нашите деца", която след точно 7 месеца ще се сбъдне. 

"Искаме обаче да видим "Южен поток" в контекста на това, което сега градим - Енергиен съюз. Както знаете, това е един от приоритетите на новата Комисия на Жан-Клод Юнкер, в която и аз съм член", обясни Кристалина Георгиева. Тя добави, че все пак, "Южен поток" не е най-високо приоритетният проект за ЕС. Георгиева обясни също, че в програмата на Европейската комисия една от основните цели е да работи за силна Европа от енергийна гледна точка.

ЕК: Русия не ни е уведомила официално за спирането на "Южен поток"

Позицията на Европейския съюз за "Южен поток" защитаваше европейските потребители срещу опасността от повишаване на цените на приро...

"Има голямо желание да бъдат интегрирани националните икономики в бъдещия Енергиен съюз. Освен това в ЕС всички са наясно, че България очаква да играе роля в енергийната политика, която засяга нашето географско положение", обясни Кристалина Георгиева. Тя разкри, че вече има решение да бъде подготвен план, в който да бъдат посочени най-добрите възможности за развитие на страните от Югоизочна Европа предвид бъдещия енергиен съюз.

"Не говорим само за газ, а за всички форми на енергетиката в нейната цялост, обясни още тя. - Решението вече е взето и по него предстои много работа. А предложенията, които идват от страните-членки, сред тях и България, ще бъдат подложени на нов прочит и ще бъдат взети под внимание".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика