КТБ официално отрече да е давала кредити на медии

38603
КТБ официално отрече да е давала кредити на медии

Конкретни данни по фирми за кредитния портфейл на Корпоративна търговска банка не могат да бъдат предоставени, тъй като представляват банкова и търговска тайна. Отделно банката няма дадени кредити на медии. Това са заявили председателят на Управителния съвет (УС) на КТБ Орлин Николов Русев и председателят на Общото събрание на банката Любомир Денев в отговор на въпрос на едно от лицата на „Протестна мрежа” Антоанета Цонева. Цонева е акционер в банката, с една акция, заедно с друго от лицата на "Протестна мрежа" - Асен Генов.

На Общото събрание на КТБ Цонева е задала следните въпроси, свързани с кредитния портфейл на банката – какъв е броят на кредитите, които банката е дала на корпорации, предоставящи кредитни услуги, както и какъв е размерът и делът на депозитите на държавни компании и на компании с над 50% държавно участие в КТБ. Конкретно Цонева е попитала и какъв е размерът на депозитите и кредитите на БЕХ в КТБ.

Подуправител на БНБ обвиняем за престъпления по служба?

От два дни подуправителят на БНБ и ръководител на управление "Банков надзор" Цветан Гунев е разследван за престъпления по служба. Това ...

Русев е отговорил, че привлечените средства от държавни компании са не повече от 2% от общо привлечените средства от КТБ. Депозитите от БЕХ влизат в тези 2%.

Пред Общото събрание на КТБ са представени и финансовите резултати на банката. През миналата година тя има печалба след облагане с данъци в размер на 71 195 495,08 лева, като тя отива във Фонд „Резервен” на КТБ. Неразпределената под формата на дивидент печалба от 20 294 979,76 лева също остава в резерв. Като мотив за решението за неразпределяне на тези малко над 20 млн. лева е посочена „икономическата криза”. В крайна сметка е взето решение КТБ да не изплаща никакви дивиденти от печалбата.

Вътрешният одит на КТБ за миналата година също е приет. От одитния комитет е освободен г-н Сюлейман Ал Ламки, а на негово място е назначена г-жа Набила Саиф Ал-Джасри. KPMG е избран за външният одитор, който ще провери и завери годишните финансови отчети на КТБ за настоящата 2014 година.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com