Министерството на туризма ще се занимава с концесиите на морските плажове

5394
Министерството на туризма ще се занимава с концесиите на морските плажове
Снимка: БГНЕС

Правителството ще предложи на Народното събрание законопроект за изменение и допълнение на Закона за устройството на Черноморското крайбрежие, предава БГНЕС.

Проектът е изготвен като първи етап на предстоящата реформа в сферата на концесионирането на морските плажове и предстоящото прехвърляне на тяхното управление от министъра на регионалното развитие и благоустройството към министъра на туризма.

14 плажа по Южното Черноморие отиват на концесия

Правителството ще открие процедури за предоставяне на концесия на 14 плажа по Южното Черноморие, съобщиха от правителствената пресслужб...

Предвижда се и в срок до два месеца от влизането му в сила всички сключени договори за концесия и наем на морските плажове и приложенията, и допълненията към тях да бъдат предоставени на Министерството на туризма.

Тази информация е необходима, за да бъде обосновано подготвен и реализиран вторият етап на реформата – промяна в методологията за отдаване на концесия и наем на черноморските плажове.

С провеждането на реформата ще се постигне и стратегическата цел на Министерството на туризма за промяна в начина на управление и отдаване на плажовете на концесия и подобряване на услугите, които се предоставят на тях, което ще спомогне и за по-добро позициониране на страната ни на международния туристически пазар, съобщиха от правителствената информационна служба.

В законопроекта се прецизира нормативната уредба, като се детайлизират предвидените глоби за неизпълнение на разпоредбите, свързани с изискванията за стопанисването на морските плажове.

Летище "Пловдив" ще бъде дадено на концесия през март

През март 2016 година се очаква обявяването на концесията на летище Пловдив. Това е станало ясно по време на днешната среща на областни...

Промените предвиждат концесионерите и наемателите по сключени договори, към датата на влизане в сила на закона, да запазят правата и задълженията си при условията по тях. С цел гарантиране безпроблемното протичане на сезон Лято '2016 е предвидено всички договори, които изтичат до 30 септември на същата година, да бъдат автоматично удължени за една година, при съгласие от страна на концесионера или наемателя.

Проектът на закон предвижда и служителите, които отговарят за тази дейност в Министерството на регионалното развитие и благоустройството, да преминат към Министерството на туризма. Във връзка с новите правомощия на министъра на туризма по отношение на морските плажове е предвидено и изменение и в Закона за туризма.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com