X
 
 

Парламентът окончателно прие Бюджет 2020

3095 1
Парламентът окончателно прие Бюджет 2020
Снимка: Actualno.com/Тодор Маргаритов
Парламентът прие Закона за държавния бюджет за 2020 г. на второ четене. Народните представители одобриха бюджета на министерствата, Народното събрание и на службите, съобщава bTV.

В бюджета на МОН за догодина ще има 360 милиона лева повече за учителски заплати. Между 17 и 18% ще нараснат заплатите на педагогическите специалисти от 1 януари. Заплатите на социалните работници в Агенцията за социално подпомагане пък ще бъдат увеличени с 15%.

НС прие бюджетната рамка за 2020 г., одобриха предложение на БСП и после го отхвърлиха

Депутатите приеха на второ четене бюджетната рамка на държавата за следващата година като гласуваха член първи на Закона за държавния б...

Система за видеонаблюдение и контрол трябва да има и в лицензираните складове за алкохол и тютюневи изделия, реши парламентът. С преходните и заключителни разпоредби на законопроекта за държавния бюджет за 2020 г. депутатите приеха промени в Закона за акцизите и данъчните складове.

Видеокамери освен в складовете, трябва да се монтират и на всички места, определени за влизане или напускане на физически лица от обекта. През ноември с промени в Закона за корпоративното подоходно облагане парламентът гласува подобно видеонаблюдение да има в данъчните складове за горива (бензин, газьол, керосин и др.).

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Октомври 1 Октомври преди 1 месец Профил на трол?
    К* во стана бе ? партиите /Паразити/ ще имат ли пари ? Е , как няма да имат. А , сега такива партитата ще се заформят. Ей и не пукват от преяждане и препиване бе. Ей това е най жалкото. Ама нали като си навехнат и пръстче и 18 линейки ги карат в правителствена болница и там 800 лекара на крак. А , пък за малкият Ники и подобни ще чакат п*ч*ври като михаела филева да им правят благотворителни конце виж още ›› рти.