Пектеин гранули - най-добрият български иновативен продукт

39648
Пектеин гранули - най-добрият български иновативен продукт
Снимка: БГНЕС

Здравословни гранули получиха приза за български иновативен продукт на „Агра 2014“ в Пловдив, съобщиха от пресцентъра на Международен панаир-Пловдив.

Пектеин гранули, създадени в Института по криобиолгия и хранителни технологии, бяха отличени като най-доброто ново българско изделие в Конкурса за иновации, който бе организиран в рамките на Международната селскостопанска изложба „Агра 2014“. Натуралният продукт има профилактично действие, съдържа растителни екстракти, лиофилизирани плодове и гранулиран ябълков пектин, обясниха от института, който прави и храни за космонавти.

Греков ще разпореди проверка за трансмазнините и хормоните в пилешкото

Министърът на земеделието проф. Димитър Греков ще разпореди пълна проверка още днес за това, което притеснява българската общественост ...

Призът беше връчен от министъра на земеделието и храните проф. д.с.н. Димитър Греков, под чиято егида се провежда изложението. Той даде наградата и на победителя в раздел „Животновъдство“ - русенската фирма „Марпекс Агро“.

Тя представи иновативна система за точно и икономично дозиране на храната за животни Siloking Wireless. Новият безжичен терминал се използва за управление на смесители и разпределители на фураж.

„Иновациите са необходими на земеделието, за да върви напред. Този конкурс е много важен не само за селското стопанство, но и за науката и образованието. Дори онези, които не получиха награди, са допринесли за тяхното развитие“, заяви министър Греков в приветствието си към участниците в надпреварата. Победителите бяха наградени на Вечерта на изложителя в пловдивския парк-хотел „Санкт Петербург“ на 4 март, първия ден на „Агра“, която продължава до събота в Международен панаир Пловдив. 69 изделия - с 13 повече в сравнение с предишното издание, си съперничеха в осемте раздела на конкурса.

Представиха ги 47 фирми, научни институти и организации. Заместник-министърът на земеделието и храните Явор Гечев беше председател комисията. За първи път в две от категориите имаше по трима победители.

Яне Янев: ДФ „Земеделие" се занимава основно с интриги

Българското общество тъне в неведение по отношение на състоянието на Държавен фонд „Земеделие" - Разплащателна агенция. Това е аг...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика