Работниците от завода в Раднево ще се срещнат с двама министри

18253
Работниците от завода в Раднево ще се срещнат с двама министри
Снимка: БГНЕС

Министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев ще се срещне с работници от "Ремотекс - Раднево" ЕАД, съобщиха от МИЕ.

Срещата ще се проведе на 20 декември от 13:30 часа в сградата на "Ремотекс - Раднево" ЕАД в Раднево. Министърът на труда и социалната политика Хасан Адемов също ще бъде на срещата.

Работещите в "Ремотекс-Раднево" ЕАД протестират повече от 25 дни, поради неизплащане на трудовите им възнаграждения от 10 месеца.

Служителите поканиха на среща Стойнев и Адемов с писмо, в което пише: "Да, нашият завод - не сме се объркали и не преувеличаваме, защото този завод е построен в далечната 1966 години на миналия век със средства от общия труд на нашите родители и деди. Те построиха за България едно от най-големите ремонтно-възстановителни предприятия за ремонт на тежко миннодобивно, транспортно и енергетично оборудване и производство на резервни части. В този завод повечето от нас постъпиха, като младежи. Тук създадохме семейства. Тук посивяхме - тук остаряхме".

В писмото се казва още: "Някои от нас твърде рано, работейки в това предприятие приключиха житейския си път и ни напуснаха завинаги. Сега наблюдават от некролозите пред завода нашето безпаричие, унижение и безверие. Безверие не само към собственика - експлоататор Сабин Спахиев. Безверие и към нашата държава, защото и тя като нас в момента е поставена в унизителната ситуация на безпомощност пред един мародер, който получи като подарък от държавата нашия завод и нашия живот. Той успя да го съсипе през годините и да ни изкара на улицата.

Нашите представители, които участваха в двете срещи с Комисията по социална политика в Парламента, ни увериха, че имаме основание да разчитаме на Вас. За съжаление кметът ни излъга. Областният управител отказа да приеме Декларацията ни от 10.12.2013г. с ясни и конкретни искания, едно от които касае точно собствеността на предприятието.

Вярваме във Вас, че няма да се откажете от позициите си, споделени в Социалната комисията в НС и предприятието ще успее да се върне там, където е било и където му е мястото. При ясни и конкретни правила да обслужва огромния комплекс "Марица изток", който е от стратегическо значение за икономиката и енергетиката в нашата държава и за енергийната независимост и сигурност на България", пише в поканата за среща.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика