Шест чужди и български компании искат да изградят тол-системата

2165
Шест чужди и български компании искат да изградят тол-системата
Снимка: Getty Images/Guliver

Шест компании и обединения искат да изграждат тол-системата в България, като две от тях се явяват самостоятелно, а останалите са в обединения.

Офертите по обществената поръчка на прогнозна стойност 200 млн. лв., подадени през май, най-после бяха отворени в сряда в Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). В оценителната комисия участват представители на АПИ, МВР, агенцията за електронно управление, финансовото и регионалното министерство и петима външни експерти.

Нови жалби спряха търга за тол-системата

Процедурата за възлагане на обществена поръчка за проектиране, изграждане и въвеждане на тол-система за пореден път е спряна заради жал...

Самостоятелно се явяват чешката "Толлнет" и "Сиела Норма" на Веселин Тодоров. Австрийската Kapsch формално е представена като консорциума "Капш трафик солюшънс", който включва българското, полското, италианското и испанското подразделения на компанията. В обединение участват "Контракс" с унгарската I-Cell Global Solutions.

Дружествата в обединение "Телетол" ДЗЗД" са БТК, "Нованор" и Icom.

В консорциум "Тол България" влизат изцяло български участници: "Телелинк" на Любомир Минчев като водещ партньор в консорциум с българските "Сирма груп" и "Сиенсис".

Поръчката за системата беше обявена през април 2016 г. и оттогава търгът непрекъснато се бави заради обжалвания, което пък доведе до гнева на премиера Бойко Борисов и заплаха през укенда, че държавата сама ще си направи системата, въпреки че причината за непрестанните жалби е основно в прекомерно кратките срокове, които АПИ определя при подновяването на търга след всяко обжалване.

Поредица от правни абсурди при изграждането на тол системата

Третото правителство на Бойко Борисов вкарва в пълен хаос и в поредица от правни абсурди изграждането на тол системата за платено преми...

Все пак обаче офертите бяха отворени, след като преди седмица Комисията за защита на конкуренцията отхвърли последните жалби по търга.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика