X
 
 

Валери Симеонов обяви, че Бойко Борисов го подкрепял за национализация на лотариите

1200 3
Валери Симеонов обяви, че Бойко Борисов го подкрепял за национализация на лотариите
Снимка: БГНЕС
Бойко Борисов, Владислав Горанов и Красен Кралев подкрепят законопроекта ми за хазарта. Това заяви лидерът на НФСБ и депутат от "Обединени патриоти" Валери Симеонов в кулоарите на парламента.

Според казаното, Симеонов се изненадал от подкрепата на Борисов. Той я описа с думите: "Честно казано, не очаквах такава категорична подкрепа". Лидерът на НФСБ разчита и на подкрепа от БСП, защото преди две години Корнелия Нинова заявила, че ще има такава за предишния му законопроект - припомнете си в този материал! При предишния опит на Симеонов обаче Кралев не го подкрепи. Официално Борисов и Кралев сега не са коментирали, а ръководителят на пресслужбата Севдалина Арнаудова потвърди пред Actualno.com за срещата и за подкрепата, препращайки към изказване на Владислав Горанов в парламента.

"Имахме по искане на г-н Симеонов сутринта прие премиера среща във връзка с предолжената от него инициатива. Чуха се позициите на Министерство на младежта и спорта ,че подобна промяна ще осигури допълнителен ресурс за спорта. Ако сегашният пазарен дял на подобен тип хазарт, говорим за лотариите, ще съсредоточи върху държавното дружество, би трябвало в пъти да се увеличат постъпленията. Българският спортен тотализатор освен данъците, които плаща към държавата, финансира с немалък процент от постъпленията си българския спорт с трансфери към Министерство на младежта и спорта", обясни Горанов, цитиран пред Агенция "Фокус".

"Опитът, който в момента проучваме, за да си изградим окончателно позиция показва, че в доста държави е установен за този тип игри пълен държавен монопол. Не виждам пречка това предприятие, което и в момента организира лотарии, да може да развие капацитета си. То има и доста териториални звена. Знаем Българският спортен тотализатор организира цифрови игри,има териториални поделения, много пунктове. Не виждам пречка той да може да предложи подобно покритие на този вид игра. В края на краищата не би трябвало пазарът да се разраства самоцелно. Особено при хазарта разхода за едни, е приход за други", каза още министърът. Според него, ако някой е притеснен, ще внушава, че се говори за национализация, но точният термин е монопол.

Основата на предложението на Симеонов всъщност представлява национализация на частния лотариен бизнес, при това с определени условия относно изплащане на неизплатени печалби и то в определени срокове. Това обаче противоречи на Конституцията - на чл. 17, ал. 3. Какво пише във Върховния закон на Република България - научете в този материал!

Същевременно, министърът на финансите Владислав Горанов каза, че колективният орган размива отговорността, визирайки Държавната комисия по хазарта. Смятам да предложа Комисията по хазарта да стане едноличен орган.

Actualno.com

Етикети:

  • Анонимен 3 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
    Въпросът ? Знае ли някой, как ще се казва партията на Цвъкито ?
  • Анонимен 2 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
    Нови избори, та тези двамата лапачи да гледат държавната ясла от граничната тараба ! Може и от хотела на Циганина в Малко Търново .
  • Здравка 1 Здравка преди 1 месец Профил на трол?
    Изпечените политически мошеници Каракачанов и Валери Симеонов са жив пример за лапачи . Нелицеприятни и простовати, но заредени с лакомия, алчност, мързел и комплекси – те са идеалната маша за олигархията. Двамата байганьовци с копринени потури и овчи кожуси всъщност са обикновени простаци - авантаджии .