Отбелязваме Световния ден за борба с ХИВ/СПИН

12764
Отбелязваме Световния ден за борба с ХИВ/СПИН

На 1 декември се отбелязва Световния ден за борба срещу ХИВ/СПИН. Борбата срещу СПИН се води повече от 30 години, а в България основната цел е да се гарантира безопасност при кръвопреливането, както и лечение и профилактика.

Всяка година на 1 декември доброволците на БМЧК – София отбелязват Световния ден за борба срещу ХИВ/СПИН с мащабна информационна кампания на територията на София. В подготовката, организацията и провеждането на изявата се включват над 100 доброволци, служители на БЧК, университети, училища и други неправителствени организации.

Около 3 000 души у нас са заразени с ХИВ, повечето - млади мъже

Около 200 души се заразяват с ХИВ/СПИН в България всяка година. В момента хората у нас с тази диагноза са около 3000. Около 85% от тях ...

По повод Световния ден за борба с ХИВ/СПИН, младежите от Столичната организация на Българския Червен кръст организират мащабна информационна акция, която ще обхване ключови места в София.

От 14:00 до 16:30 ч. на 1 декември доброволците на БМЧК-София ще организират стационарни информационни пунктове за раздаване на презервативи и информационни материали на метростанция „Сливница” , метростанция „Бели Дунав”, пазарът на Ломско шосе, както и подлезът пред хотел „Плиска”.

Подвижни екипи от доброволци, разпространяващи превенционни материали, ще има в Студентски град от 14:30 до 17:00 ч. в района между Студентска поликлиника и УНСС.

Около 17:30 ч. доброволците на БМЧК от всички пунктове, приятели и служители на Столичната организация на БЧК ще се отправят към бул. „Витоша”, в началото на пешеходната зона при изхода на метростанция „НДК”, от където в 18:00 ч. ще тръгне шествие в посока към Народния театър "Иван Вазов".

Все повече възрастни се инфектират с ХИВ

Все повече възрастни се инфектират с ХИВ, като всеки шести новорегистриран случай е на пациент на възраст над 50 години, става ясно от ...

Малко преди 19:00 ч. всички участници в шествието ще оформят пред театъра червен кръст, в центъра на който ще поставят голяма червена панделка, ще запалят свещи и ще пуснат червени балони в знак на съпричастност с хората, живеещи с ХИВ/СПИН.

Презентации по превенция на ХИВ/СПИН от доброволци на БМЧК-София ще има на 30 ноември и 1 декември в 12 столични училища.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПРАЗНИЦИ:

Св. преподобни Йоан Вехтопещерник

Св. преподобни Йоан, ученик на св. Григорий Декаполит

Св. преподобни Акакий, епископ Мелитински

Св. мъченици деви Агапия, Хиония и Ирина Аквилейски

Св. Аристарх, Пуд и Трофим от Седемдесетте апостоли

Св. Мартин Изповедник, папа Римски

Св. свещеномъченик Артемон, презвитер Лаодикийски

Св. свещеномъченик Антипа, епископ на Пергам Асийски

Св. мъченици Терентий, Помпий и други мъченици Картагенски

Св. мъченик Евпсихий Кесарийски

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com