Перник чества днес ден на града

88658
Перник чества днес ден на града

Перник чества днес ден на града. Празникът ще започне със Света литургия в чест и памет на Св.Иван Рилски, смятан за закрилник на Перник. Празнично дефиле ще премине от централния пернишки храм до паметника на Рилския светец в центъра на града.

Пред Двореца на културата тържествено ще бъде издигнат националният трибагреник, също и връчени наградите "Перник" - 2014г. за принос в сферата на здравеопазването, социалната дейност, образованието, културата, медиите и бизнеса.

Перник остава без кмет

ЦИК обяви кмета на Перник Росица Янакиева за народен представител след предсрочните парламентарни избори, провели се на 5 октомври. С т...

През целия ден Регионалният исторически музей, Подземният минен музей и крепостта Кракра ще бъдат отворени за посетители. В галерия "Любен Гайдаров" ще бъде открита изложба "Перник в творчеството на пернишките художници", гостите на Подземния минен музей ще могат да видят експозицията "Непознатият Перник". Изложба ще бъде подредена и в местността "Св. Спас", смятана за сакрално място в града. Специално за празника гражданите ще бъдат поздравени с концерт на фолклорен ансамбъл от сръбския град Лесковац, както и с фолклорна китка от пернишки ансамбли.

На младежка сцена изкуството си ще покажат местни солисти и състави. Вечерта присъстващите на празника ще видят спектакъла "Хроники за Перник", посветен на 85 -годишнината от обявяването на Перник за град, след което концерт ще има естрадната певица Тони Димитрова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com