X
 
 

Св. Павел изповедник

371 1
photo of Св. Павел изповедник
Снимка: Actualno.com/Евгения Чаушева
Свети Павел бил епископ на град Плусиада по времето, когато в църквата възникнала ереста на иконоборците. 

Виждайки как противниците на светите икони неистовстват против Христовата вяра, как извращават установеното от светите апостоли, с какво пренебрежение се отнасят към честните икони, какви хули произнасят срещу тях, преподобният излязъл срещу тях като победоносен Божий воин и, като със стрели, ги поразявал със словата на Божествените Писания.

Мартенски събития и празнична програма на Велико Търново 2019

Месец март във Велико Търново предлага възможности за посещение и участие в културни, просветни, информационни, благотворителни, спортн...

За това той претърпял преследвания, изгнание и всякакви беди в живота.

В такива доблестни подвизи той предал с мир духа си на Господа и се преселил в горното, толкова обичано от него, Царство.

© Жития на светиите, преведени на български език от църковно-славянския текст на Чети-минеите ("Четьи-Минеи") на св. Димитрий Ростовски.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители

1 Коментара

Кафене
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

  • Анонимен 1 Анонимен преди 3 месеца Профил на трол?
    Интересно, по каква причина този човек е в Небесното царство? Защото се е кланял на икони ли? Или е гонил защитниците на Божите Заповеди?(една от тях е да не си правиш изображения и да не им се кланяш и служиш. Не можеш да нарушаваш съзнателно 10-заповеди и да отидеш в Рая!Прочетете Евреи 10:26,27:" 26 Защото, ако съгрешаваме самоволно, след като сме познали истината, не остава вече жертва за виж още ›› грехове, 27 но едно страшно очакване на съд и едно огнено негодуване, което ще изпояде противниците". Колкото БПЦ да въртят и сучат Писанията, иконите са нарушение на Божий Закон(10-заповеди НЕ са променени, те са написани с Божия пръст и НИТО една не е премахната, те са валидни и до сега. Католическата църка премахва 4-та заповед, хората измислят иконите и им се кланят и служат, но кои са те, че да променят Божиите Заповеди? Покайте се хора, БОГ е не само любов, но и "огън който пояжда, страшно е човек да падне в ръцета на Живия БОГ"! Не се кланяйте на икони, спазвайте всички 10 Заповеди(вкл. и 4-та)-това е пътят към Небето, всичко друго води в ада!
  • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Последно в Актуално