28-ият София Филм Фест ще може да се гледа и у дома!

5652
28-ият София Филм Фест ще може да се гледа и у дома!
Снимка: София Филм Фест

И през 2024 година Международният филмов фестивал София Филм Фест ще има отново онлайн присъствие в Neterra.TV+, успоредно с прожекциите в кината. Онлайн фестивалът ще започне заедно с физическото издание и ще продължи до средата на април. Зрителите от цялата страна ще могат да се включат в киносъбитието на годината от комфорта на дома и на най-удобното устройство и да гледат интригуващи световни филми, носители на награди от Кан, Берлин, Венеция, с номинации за "Оскар", "Златен глобус", БАФТА и други най-престижни отличия.

Не пропускайте и своя "последен шанс" да видите изключителни европейски и световни филми, които са били част от фестивалните селекции през годините, а сега ги предлагаме на вниманието на публиката ексклузивно ОНЛАЙН! Това са филми, чиито права за България изтичат и вашият последен шанс да ги гледате с необходимото качество и у дома е СЕГА!

Още: Димитър Маринов ще бъде в журито на 28-ия София Филм Фест

Сред акцентите се открояват "Златната мечка" от Берлинале ’23 "На борда на "Адаман" – уникален документален разказ на Никола Филибер, най-новият филм на финландската арт-легенда Аки Каурисмаки с награда на журито в Кан – "Паднали листа", творбата на Агнешка Холанд със специалната награда на журито от Венеция – "Зелена граница", новият филм на доайена на италианското кино Марко Белокио "Отвлечен", получилият приза за най-добър сценарий в Кан "Чудовище" на Хирокадзу Корееда, номинираните за "Златна палма" филми на Кен Лоуч – "Старият дъб", на Нури Билге Джейлан – "Сухи треви", на Аличе Рорвахер – "Химера", творбата на Кристиан Пецолд "Пожар" с магнетичната Паула Беер, номинираните за "Златна мечка" филми "Под знака на Голямата мечка" на ветерана на френското кино Филип Гарел и "Ингеборг Бахман – пътуване в пустинята" на световноизвестната германска режисьорка Маргарете фон Трота, която е и един от носителите на Наградата на София през 2024 година.

Очаквайте още изненади в онлайн-селекцията на София Филм Фест.

В специалната програма "Последен шанс" попадат носителят на "Златна палма" Рубен Йостлунд с "Квадратът", Фатих Акин с разтърсващия "Без милост", Вим Вендерс с "Потапяне", Кен Лоуч с "Извинявайте, че не ви намерихме", Хирокадзу Корееда с "Истината", филми на Франсоа Озон, Мишел Азанависиус, братя Дарден, Клод Льолуш, Алехандро Аменабар и много други. Не пропускайте вашия последен шанс!

За София Филм Фест

Още: Шест от заглавията в Балканския конкурс на София Филм Фест вече са ясни

Започнал през 1997 г. като тематичен фестивал с емблематичното име Мюзик Филм Фест, претърпял възходящо развитие през годините, София Филм Фест се превърна в едно от най-значимите филмови събития в Централна и Източна Европа, единственият български кинофестивал с акредитация от FIAPF, включен в списъка с 50-те най-важни за филмовата индустрия фестивали в света и в календара на ФИПРЕССИ. Фестивалът ежегодно посреща изключителни майстори на световното кино. Наградата на София лично са получили светила като Вим Вендерс, Алън Паркър, Тери Гилиъм, Иржи Менцел, Бела Тар, Кшищоф Зануси, Рангел Вълчанов, Георги Дюлгеров и много други.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КИНО:

Филмът "Зелена граница" на Агнешка Холанд вече е в България

Мария Бакалова ще играе във филм с Райън Рейнолдс и Кенет Брана

"Властелинът на пръстените" се завръща по кината в 4К резолюция

На 1-и май започва Националният фестивал на българското кино "Васил Гендов"

Първата част от шедьовъра на нямото кино "Наполеон" ще бъде показана в Кан (СНИМКИ)

Филмът "Ингеборг Бахман - пътуване в пустинята" на Маргарете фон Трота вече е по кината

Леонардо ди Каприо ще изиграе Франк Синатра, режисиран от Мартин Скорсезе

Легендарното студио "Гибли" ще получи почетна "Златна палма" в Кан

Сериалът "100 години самота" е факт: Гледайте първия трейлър (ВИДЕО)

Куентин Тарантино се отказа от последния си филм

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com