“Четвърта власт” включен в наградите “Еми”

60110
“Четвърта власт”  включен в наградите “Еми”

Хитовият сериал на БНТ "Четвърта власт" е селектиран и включен в най-престижния конкурс за телевизионни предвания и сериали - "Еми". Поредицата ще се състезава в категория "Драма" за международен сериал, съобщи БНТ.

„Наградите „Еми” на практика са телевизионните Оскари. Селекцията на „Четвърта власт” означава две много важни неща. Първо – висок международен продукционен стандарт. И още по-важното за нас – историята за сблъсъка между власт, медии и тайни служби определено интересува света” – заяви програмният директор на БНТ1 и продуцент на сериала Севда Шишманова.

Високото отличие ежегодно се присъжда от Международната академия за телевизионни изкуства и науки. Всяка заявена продукция преминава през три кръга на оценяване. В първия, който продължава от април до юни, журито гледа и гласува онлайн. Вторият кръг се провежда между юни и септември и в него оценки дават изявени специалисти от различни телевизии, лично поканени от Академията. Финалният кръг за всички категории е през месец октомври. Тази година номинациите ще бъдат обявени на 13 октомври в рамките на MIPCOM в Кан, Франция. Официалната церемония по награждаването е на 24 ноември в Ню Йорк.

„Четвърта власт” триумфира и на конкурса Prix CIRCOM, където получи признанието на европейските обществени телевизии и взе първа награда за телевизионен игрален филм в категория „Драма”. Сериалът бе селектиран и за френския фестивал CMF, а преди това бе представен на най-големия форум за телевизионно творчество в света – FIPA.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Кино