Новият български филм "Пулсът на танца": Една история за танците като призвание

18880
Новият български филм "Пулсът на танца": Една история за танците като призвание
Снимка: Пулсът на танца/Facebook

Новият филм "Пулсът на танца" тръгва по кината от 9 февруари и се разпространява от bTV Studios. Това е първият български филм, разказващ за света на спортните танци и хората, за които танцът е призвание. Сценаристи са Георг Киряков - актьор и професионален състезател по спортни танци, който влиза в главната роля, и режисьорът Георги Костов.

Танците като призвание

Блясък, изящество и малко магия – това са спортните танци. Те не са просто състезание, те са изкуство, което радва хората по целия свят със своето съвършенство и красота. Те са начин да изразиш себе си, защото "Танцът е стихотворение, в което всяко движение е дума", както гласи популярната фраза. Какво означава да познаваш тялото си и да имаш контрол над него – това разкрива "Пулсът на танца". Според продуцентите на филма това е първата българска продукция, която разказва за живота на хората, посветили се на спортните танци. Един филм с кауза, целящ да провокира интереса към този красив спорт и да покаже как човек може да изрази себе си чрез движението на танца.

За филма

Сюжетът на филма показва как изглежда светът на спортните танци отвътре. Той разказва за танците като призвание и начин на живот. В основата му са човешките взаимоотношения и любовта, която можем да си дадем един на друг. Историята се завърта около 10-годишната Мартина, която е състезателка по спортни танци. Амбициозната ѝ майка - бивша танцьорка, прави и невъзможното, за да превърне дъщеря си в шампион на България. Трудният път към победата отвежда момичето при Виктор – 25-годишен ексцентричен млад треньор, печелил първи места и шампионска титла, който преживява тежко раздялата с партньорката си. Двамата с Мартина успяват да си помогнат взаимно и да се справят с проблемите.

Като част от човешкия свят бляскавото царство на танците има своите интриги и нечестни действия. Задкулисни игри и парични подкупи са част от тъмните тайни на журито на спортните танци. Именно това допринася зрителите наистина да усетят емоционалната история на танците като изкуство и стремеж към победа.

Още: ГДБОП направи игрален филм за киберпрестъпността. Вижте трейлъра и къде ще са прожекциите (ВИДЕО)

Актьорите

В главната роля е Георг Киряков – професионален танцьор по спортни танци повече от 15 години. Участва в редица национални и международни състезания, печели много награди и става шампион като представител на школа по спортни танци от родното му място Бургас. Неслучайно и голяма част от филма е заснета именно там – в града с едни от най-добрите български танцови състезатели.

Мартина Кондаклиева в ролята на младата състезателка Мартина е петкратна шампионка на България. Едва 12-годишна тя е определяна като "детето чудо на спортните танци в България".

Източник: Пулсът на танца/Facebook 

В "Пулсът на танца" участват още Башар Рахал, Ники Илиев, Ивайло Захариев, Райна Караянева, Любомир Ковачев, Стан Яневски, Сара Драгулева и други.

Източник: Пулсът на танца/Facebook

Режисьор на филма е Георги Костов, който заедно с Георг Киряков е и сценарист.

Оператор е Емил Топузов, музиката е на Билал Билалов, а във филма са използвани и парчета от последния албум на Папи Ханс.

Магията на спортните танци

"Пулсът на танца" е нещо много повече от една красива филмова история, посветена на изкуството чрез движения. Спортните танци като състезание не са единствената идеята на продукцията. В сюжета има и други водещи линии – красотата на танците, които учат на любов, грижа, достойнство и дисциплина. Именно това превръща филма във въодушевяващ киноразказ, който има за цел да привлече вниманието на публиката към магията на този спорт. "Пулсът на танца" показва, че танците не са само изкуство и стремеж към победа, а призвание. Защото не само крайната цел е важна, но и самият процес, водещ до резултати.

Още: Страхотно! Исторически "златен" успех за България в спортните танци

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КИНО:

След разпит: Освободиха Жерар Депардийо

Световни звезди влизат в журито на фестивала в Кан с тотално полово равенство

Филмът "Зелена граница" на Агнешка Холанд вече е в България

Мария Бакалова ще играе във филм с Райън Рейнолдс и Кенет Брана

"Властелинът на пръстените" се завръща по кината в 4К резолюция

На 1-и май започва Националният фестивал на българското кино "Васил Гендов"

Първата част от шедьовъра на нямото кино "Наполеон" ще бъде показана в Кан (СНИМКИ)

Филмът "Ингеборг Бахман - пътуване в пустинята" на Маргарете фон Трота вече е по кината

Леонардо ди Каприо ще изиграе Франк Синатра, режисиран от Мартин Скорсезе

Легендарното студио "Гибли" ще получи почетна "Златна палма" в Кан

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com