Новият филм на режисьора Иван Черкелов с премиера на София Филм Фест

8816
Новият филм на режисьора Иван Черкелов с премиера на София Филм Фест
Снимка: кино Влайкова

Новият филм на режисьора Иван Черкелов с премиера на 24 София Филм Фест, съобщиха организаторите на феста.

„Не влизай в пререкания с персонала на банята“ (2019) е филм за двама души – брат и сестра, които се търсят, разминават и сближават на фона на клокочещия наоколо живот. Това е филм за отношенията между потънал в детски спомени брат и една умираща от рак сестра, които се откриват след години, усетили истинската си същност като човешки същества. Това е филм и за неясните сенки на миналото; за самотата, неразбирането и любовта; за красивите чудеса на ежедневието и за националната светиня Васил Левски, присъстващ в съзнанието на хората като гранитен паметник.

Италианските фестивални кинохитове "Предателят" на Марко Белокио и "Мартин Идън" на Пиетро Марчело на 24-тия София Филм Фест

Верен на впечатляващия си авторски стил, италианският майстор на киното Марко Белокио прикова зрителското внимание на световните кинофе...

Иван Черкелов сам пише сценария за филма си, както и за всички останали филми, които е създал. В сюжета на новата му творба са вплетени и негови лични спомени. Режисьорът е роден в Ловеч, а в детството си прекарва ваканциите при баба и дядо, чиято къща се е намирала в центъра на града. От нея днес е останал само засаденият от дядо му бор в двора, който също присъства във филма.

Основните роли в „Не влизай в пререкания с персонала на банята“ са поверени на Александър Трифонов, Силва Милковска и Иван Динев. За снимките на филма Иван Черкелов отново работи с един от най-изявените оператори в българското кино – Рали Ралчев, с когото се познават добре и отдавна снимат проектите си заедно.

Филмът е заснет за един месец в София, Долна баня и Ловеч. Подготовката за снимките отнема 3 месеца, а постпродукцията - малко повече от 6 месеца. Две трети от финансирането е осигурено от НФЦ, останалата част от бюджета на продукцията е осигурена от продуцента Атанас Маринов, продуцирал множество успешни телевизионни предавания, както и игралните филми „Омбре“ (2014), „Пазачът на мъртвите“ (2006), „Код червено“ (2013).

За съвместната работа с Черкелов Атанас Маринов споделя, че първоначално и за двама им е трябвало малко време, докато взаимно се напаснат към изискванията на другия.

Милчо Манчевски ще представи лично новия си филм "Върба" в София през март

Установилият се в Ню Йорк македонски режисьор Милчо Манчевски, чийто успешен дебют „Преди дъжда“ беше номиниран за „О...

„Иван отстъпи пред нещата, на които държа, а за щастие тези, на които държеше той, не противоречаха на моите и беше лесно да стиковаме всичко. По време на работата възникваха трудности като във всеки филм. На Иван се дължи заслугата да нямаме нито един овъртайм, той е човек, който плътно си следва графика и самият той даваше зор на екипа да следва неговия ритъм на работа“, разказва Атанас Маринов и продължава - „Каквито и ситуации на напрежение да са възниквали, винаги сме се връщали към добрия тон и мисля, че взаимно уважаваме качествата на другия и по никакъв начин не се е стигало до пререкание, което да поставя както филма под въпрос, така и работата на някой от двама ни по него”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КИНО:

Кино "Влайкова" посреща "Годзила и Конг: Нова империя"

Новият филм на Вим Вендерс - "Прекрасни дни", тръгва по кината от 29 март

Мартин Скорсезе с документална поредица за 8 светци

"Кино за незрящи" за 8-и път на София Филм Фест

Нов филм на Башар Рахал разказва историята на параолимпиеца Михаил Христов

София Филм Фест представя Cinema Politica: Провокативни и важни документални творби

Сериал на Теодора Маркова с награди от най-големия фестивал в Европа

Връчиха наградите на 28-ия София Филм Фест: Вижте кои са големите победители

Продължението на "Лудия Макс" със световна премиера в Кан (ВИДЕО)

Романтичната комедия "Красива сватба" с премиера в кино "Влайкова"

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com