Показват "Като за последно" на София Филм Фест

10418
Показват "Като за последно" на София Филм Фест
Снимка: Международен София Филм Фест

Новата българска комедия "Като за последно" на режисьора Ивайло Пенчев ("Летовници", "Корави старчета"), която спечели наградата на публиката на Фестивала на българското игрално кино „Златна роза“ през 2020 г., скоро излиза на екран с премиерна прожекция в рамките на 25-ия София Филм Фест. Публиката на фестивала ще може да види в роля на родна земя номинираната за „Златен глобус“ млада българска актриса Мария Бакалова и съзвездие любими актьори в забавна история за човешките взаимоотношения. Тя се развива под звуците на завладяваща от самото начало музика – дело на талантливия български композитор Георги Стрезов, благодарение на когото в „Междузвездни войни“ и други световни продукции звучи българска музика. 

„Като за последно“ разказва забавна история за един възрастен, богат и известен писател (Васил Банов), който предлага помощ на младо момиче, изпаднало в беда (Мария Бакалова) по непредвидим начин – като й предлага да се оженят… Когато жълтата преса раздухва фалшива сензация, че 70-годишен жив класик е оплетен в брачните мрежи на 23-годишно момиче, няма как да не се появят свещеник заедно с „превъзпитаните“ си питомци от неделното училище в затвора, бивш военноморски капитан в компанията на шеметни старци, враждуващи за наследство сестри и, разбира се, дебело внуче. Всеки от тях се бори за това, което смята за най-важно - любов, изкупление, пари, наследство, чест, приятелство.

Лавина от абсурдни преживявания на морския бряг, смях и сълзи и в крайна сметка - любов, преобръщат живота на героите. Всеки научава по нещо ново за другия, но и за самия себе си.

"Като за последно" с премиерна фестивална прожекция на 25-ия София Филм Фест

Публиката ще види номинираната за „Златен глобус“ млада българска актриса Мария Бакалова в роля на родна територия. Зрител...

Включително и свещеникът (Филип Аврамов), превъзпитаващ затворници."Да говориш в затвора за предателство си е живо откровение", коментира актьорът героя си, когото усеща като ексцентричен луд, който изкупува вина от миналото. Какъв е проличава още от първата сцена, в която се появява, а по-късно, към края на филма, се разбира защо е такъв. „Заради тази сцена всъщност приех участие в този филм“, сподели Филип Аврамов пред Actualno.com.

От кухнята на снимките Филип Аврамов разказа как в друга сцена остава без глас за два дена: „Трябваше да надвиквам водоноска, която ме обливаше с тонове вода. Всъщност 6 водоноски по 5 тона – това са 30 тона вода, които се изсипаха върху мен през нощта на пълно викане“. Това беше момент от филма, който не беше от най-приятните, но затова пък всичко беше наред. Накрая си върнах говора и всичко беше ОК, добави той.

„Всяка роля си има ключ. Аз се надявах да стои добре в общото и стои. Всеки стои на мястото си, не само аз и слава Богу, че е така. Просто, когато се съберат едни хора, които нямат нужда от много пояснения и си свършиш работата малко предварително, работите вървят“, коментира Аврамов. „Звукът в контекста на сцената играе, всичко играе в контекста на сцената – осветление, звук…“, отбеляза още той.

"Като за последно" грабна наградата на публиката на Златна роза 2020

Новия филм "Като за последно" от режисьора на "Летовници" и "Корави старчета" грабна наградата на публиката на фестивала на българския ...

„Като за последно“ събира цяло съзвездие от любими актьори – Васил Банов, Филип Аврамов, Китодар Тодоров, Малин Кръстев, Герасим Герасимов – Геро, Стефан Денолюбов, Антон Радичев, Милена Аврамова, Анастасия Ингилизова, Свежен Младенов, Любен Чаталов, Яна Маринова, Станимир Гъмов и представя и младия талант Мария Бакалова, която си партнира в главна роля с големия Васил Банов.

След като филмът покори сърцата на зрителите на фестивала „Златна роза“ 2020 и грабна приза „Награда на публиката“, се очаква с още по-голям интерес прожекцията му в рамките на Международния София Филм Фест.

Вижте трейлъра ТУК.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КИНО:

Мария Бакалова ще играе във филм с Райън Рейнолдс и Кенет Брана

"Властелинът на пръстените" се завръща по кината в 4К резолюция

На 1-и май започва Националният фестивал на българското кино "Васил Гендов"

Първата част от шедьовъра на нямото кино "Наполеон" ще бъде показана в Кан (СНИМКИ)

Филмът "Ингеборг Бахман - пътуване в пустинята" на Маргарете фон Трота вече е по кината

Леонардо ди Каприо ще изиграе Франк Синатра, режисиран от Мартин Скорсезе

Легендарното студио "Гибли" ще получи почетна "Златна палма" в Кан

Сериалът "100 години самота" е факт: Гледайте първия трейлър (ВИДЕО)

Куентин Тарантино се отказа от последния си филм

Филмът "Учителската стая" спечели наградата LUX на европейската публика

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Кино