Правят биографичен филм за бащата на "Властелинът на пръстените"

49426
Правят биографичен филм за бащата на "Властелинът на пръстените"

Легендарният писател Джон Роналд Руел Толкин, който създаде популярния фантастичен роман "Властелинът на пръстените" и предисторията му "Хобитът" ще е герой в историческа драма за живота си и за събитията, които са го накарали да напише бестселърите.

Филмът е продуциран от Фокс Сърчлайт и Чернин Ентъртейнмънт, а сценарият е дело на Дейвид Глийсонто, съобщава "Холивуд Рипортър.

Първият трейлър на "Хобит: Пущинакът на Смог"

Еванджелин Лили и Люк Еванс са новите лица, които се появяват в дългоочаквания първи трейлър на "Хобит: Пущинакът на Смог", втория филм...

Животът на Толкин със сигурност е достоен да оживее на големия екран, тъй като писателят се е сражавал в Първата световна война между 1914 и 1918 г. и е кодоразбивач от запаса във Втората световна война между 1939 и 1945 г.

Той е близък приятел и на създателя на "Хрониките на Нарния" Клайв Стейпълс Луис, с когото създават писателската група Инклингс.

Толкин пише "Хобитът" през 1937 г., а близо 20 години по-късно излиза и продължението му "Властелинът на пръстените". Книгите бяха продадени в милиони копия по цял свят, завладявайки въображението както на деца, така и на възрастни. Те бяха превърнати в касови филми от режисьора Питър Джаксън. Трилогията на прочутия режисьор излезе между 2001 и 2003 г., а последната част "Завръщането на краля" беше наградена с Оскар за най-добър филм. След това Джаксън създаде трилогия и за "Хобитът", първият филм от която излезе миналата година, пише БГНЕС.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Кино