София Филм Фест със специални филмови приключения за най-младите зрители

1409
София Филм Фест със специални филмови приключения за най-младите зрители
Снимка: Арт Фест

Готови ли сте за преследване на пилета, управляване на трактор, сериозна предприемаческа авантюра с яйца и кокошки и за яки тренировки по хокей?! Време за специален акцент върху избраните филми в програмата "СФФ деца" на 28-ия София Филм Фест, които са пътешествали из целия свят и през март ще ги видим на голям екран в София. Главен селекционер на детската рубрика е режисьорът Андрей Хадживасилев. 

С наградата от Анеси за най-добър пълнометражен анимационен филм и с номинация за Сезар, "Пиле за Линда!" е един от рисуваните бисери във фестивалната програма, копродукция между Франция и Италия на режисьорите Киара Малта и Себастиен Лауденбах. Историята проследява всевъзможните трудности – включително затворени магазини и тълпи хора, задръстили улиците, които се изпречват пред майката на Линда в нейния опит да спази обещанието си и да намери любимото ястие – пиле с чушки за дъщеря си.

Кадър от филма "Големи мечти", снимка: Арт Фест

Още: Хитовете "Солтбърн" и "Всички сме непознати" в програмата на София Филм Фест

Новият филм на чешкия сценарист и режисьор Даниел Панек носи заглавието "Големи мечти" и връща спомените на няколко поколения към края на миналия век и зимната олимпиада в Нагано, Япония. Тогава чешкият отбор по хокей на лед печели така жадуваната олимпийска титла и всички младежи в родината искат да бъдат като своите идоли. 11-годишният Дом организира отбор, който ще се изправи срещу хокеистите от съседното село и задължително трябва да завоюва победа.

Кадър от филма "Бягството на Фин", снимка: Арт Фест

Още: Димитър Маринов ще бъде в журито на 28-ия София Филм Фест

Филмът на германския режисьор Щефан Вестервеле "Бягството на Фин" е изпълнена с емпатия и приключения история за порастването на Фин, който се чувства самотен и забравен след развода на родителите си, особено когато трябва да пътува между къщите на майка си и баща си. След като го ограбват във влака, Фин среща 12-годишната Йола, двамата открадват трактор и поемат с него към морето, а по пътя успяват да станат приятели и да изживеят незабравими приключения.

Кадър от филма "Кокоша ферма", снимка: Арт Фест

"Кокоша ферма" е дело на канадския режисьор Себастиен Ганье, получил две награди за най-добър международен детски филм на фестивала "SCHLiNGEL" – на MDR и на "Клуба на фестивалните деца". Публиката в София ще се срещне с предприемчивия 12-годишен Макс, който ентусиазирано работи за създаване на ферма със стотици кокошки-носачки в плевнята на братовчед си, с негова помощ и със съдействието на млада инфлуенсърка, която споделя клипове за... домашно земеделие. 

Още: Шест от заглавията в Балканския конкурс на София Филм Фест вече са ясни

Не пропускайте забавните филмови истории, чрез които малките киномани могат да пътешестват сред непознати светове и да пуснат на воля въображението си.

Кой е Андрей Хадживасилев? 

Андрей Хадживасилев, който за втора поредна година е главен селекционер на програмата, е бакалавър по филмова режисура и магистър по продуцентство. Член е на Европейската филмова академия, на Европейската асоциация на детския филм (ECFA), участвал е в 5-членния международен селекционен комитет на Европейската филмова академия (EFA) за детско-юношеските награди Young Audience Award 2022. В последните години се е посветил на детската публика и е приел за лична кауза да възроди златното българско детско кино.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КИНО:

Филмът "Зелена граница" на Агнешка Холанд вече е в България

Мария Бакалова ще играе във филм с Райън Рейнолдс и Кенет Брана

"Властелинът на пръстените" се завръща по кината в 4К резолюция

На 1-и май започва Националният фестивал на българското кино "Васил Гендов"

Първата част от шедьовъра на нямото кино "Наполеон" ще бъде показана в Кан (СНИМКИ)

Филмът "Ингеборг Бахман - пътуване в пустинята" на Маргарете фон Трота вече е по кината

Леонардо ди Каприо ще изиграе Франк Синатра, режисиран от Мартин Скорсезе

Легендарното студио "Гибли" ще получи почетна "Златна палма" в Кан

Сериалът "100 години самота" е факт: Гледайте първия трейлър (ВИДЕО)

Куентин Тарантино се отказа от последния си филм

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com