Столицата на хумора днес ще си спомни за Чарли Чаплин

48444
Снимки: dnevnik.bg

Тази вечер е обявена за вечерта на Чарли Чаплин в Габрово.

През настоящия месец се навършват 125 години от раждането на великия талант и 100 години от началото на участието му в киното.

Известният ни цигулар Димитър Буров гостува в Габрово

Цигуларят Димитър Буров, който живее в Лондон, ще бъде гост музикант на концерта на Габровски камерен оркестър. Събитието ще се прове...

Именно в Габрово хората могат да видят единствения паметник на Чаплин в страната ни. Оригиналната композиция е дело на акад. Георги Чапкънов и се намира в Парка на смеха до Дома на хумора и сатирата.

Музеят „Дом на хумора и сатирата” ще отбележи годишнината от рождението на Чаплин със специална вечер, посветена на вълнуващия му живот и забележителната му кариера в киното – в рамките на поредния „весел четвъртък” с начало 17:30 часа.

Богато илюстрирана презентация ще покаже малко известни и любопитни факти от личния му живот, срещите му със знакови личности от епохата, историите по създаването на най-известните му филми и многобройните паметници по цял свят, издигнати от признателни почитатели на неговото изкуство.

Любителите на комедиите ще имат възможност да видят откъси от популярните неми филми, в които Чаплин умело изгражда образа на емблематичния си герой – Скитника. Екипът на Дома на хумора е подготвил и камерна изложба от фонда „Хумор на народите”, която ще представи карикатури, малки пластики и живописни платна, пресъздаващи образа на великия комик, информира gabrovonews.bg.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com