Ние сами си избрахме крадливи политици

22724
Ние сами си избрахме крадливи политици
Снимка: БГНЕС

"Днес сме тръгнали в една изключителна ситуация за България. Никога не е имало такъв момент в новата ни история с толкава ниско доверие в държавните институции, въпреки националните катастрофи, въпреки Ньойския договор". Това заяви Любен Дилов на лекцията, която изнесе при трансформирането на движението "България без цензура" в партия във Велико Търново, предаде БГНЕС.

"В момента сме на абсолютното дъно. Докарали сме се в ситуация, в която функциите на правосъдието се изпълняват от здравеопазването и болниците раздават справедливост. Извънредността на ситуацията е такава, че имаме тотално разхищение в доверието, а най-важната ценност на обществото е доверието", каза още Дилов. Според него политическият елит е направил всичко възможно, за да нямаме доверие на никого.

"Ние сами си избрахме политици, които са готови да откраднат златния зъб на майка си, докато се прозява. Всеки път съм скептичен и приемете моите думи като съвет от какво трябва да се пазим", посъветва Дилов събралите се.

Той припомни, че на всеки 4 години посрещаме по един месия. "Помните приказката за царя, веднага след това заработи и митът за чутовния герой, който наказва лошите, а 30% от мястото в сърцето на българина е запазено за хайдутина и някои от политиците доста добре обслужват този мит", подчерта Дилов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com