X
 
 

Кратък курс за поведение на средностатистическия атеист в църква

Автор: Козата Ани
2178 5

Още от автора

Следният курс някак е наложителен. Поне по моя преценка. Не че нещо, просто поведението на народонаселението в храм по празници, а и не само, е в състояние да ми докара апоплектичен шок, профузна диария и позиви за повръщане.

В началото е крайно важно да уточня, че не съм вярваща. Но съм възпитана в уважение към църквата. Родителите ми не са ми вменявали, че като умра ще се превърна в ангелче на небето, да не прелюбодействам под страх от огнени мъчения, да не крада, защото в деня на Страшния съд бла бла бла. Възпитана съм в тия неща и без да ме стряскат с дяволи и сатани. То те тия неща не са задължителни само за вярващите, сметам…  Но някак тези двамата ми предадоха един друг урок, по отношение вяра, религия, църква. И че отивайки в църква търсиш смирение, вяра, разум и покой. Дали ти ги дава истинската църква, вярата, религията или просто обстановката е друг въпрос.

Да преминем към образователната част.

1)      В храма не се люпят семки

Моля всички, които изгарят от желание да цъкат семки и желанието е по-силно от това да са в унисон с празника или да оставят семето в шъпата, докато излезнат или просто да не го носят. Същото правило е удачно за улиците като цяло. Изключвам футболните мачове. Всъщност дори не разбирам връзката между църквата и мачлетата, та не успявам да видя това, което е инспирирало запалянковците да си дойдат със семките, щото друго обяснение на волята да цъкаш семки в храма нямам. Или семколюпенето си ни е традиция? Тиквени и слънчогледови. Споменавам семките не защото си измислям, а защото на един Великден след като се прибрах установих 3-4 лУспи връз качулката на якето си, обилно гарнирани със слюнка и всякакво друго ДНК.

2)      В храма не се плюе

Ни по пода, ни където и да е. Аз разбирам проблемите с носоглътката и поривът да църкате през редките зъби, ама за тая цел си има лекари УНГ и зъболекари. Не, аз не съм несъстрадателна, мъчно ми е, че сте с редка фасада и синусите ви измъчват, но предпочитам църковните песнопения без вашите звуци, особено в църква. Сега, да зарежем личните ми особености, а именно, че звукът на търсеща чист въздух синузитка ме кара резко да повърна. Ей така втрещих случаен гражданин на улицата, след като звучно пое въздух и обстойно ме запозна с цвят и консистенция на съдържимото в носоглътката си. Щото той плюна в краката ми, а аз повърнах в неговите. Та не смятам, че е удобно да излагаме пред църквата и миряните съдържимото на различни вместимости от организъмъ си.

3)      В храма не се пие

Това е правило за народонаселението, не за поповете, щото на тях сякаш им е в трудовата характеристика да се явяват пияни на служба. Аз разбирам, че е празник, как па да не се почерпи човек, но ако вместо един поп виждате четирима не влизайте. Не за друго, ами някак е неприятно пиян сладур да те хване за задника… в храм… А ако паднете, вероятността да ви прегази тълпата е сериозна.

4)      В храма се идва изкъпан и не се газоотделя

Хора, празник е! Моля ви! Не, аз апелирам! Къпете се! Не стига, че огромната тълпа започва да се поти, силната миризма на тамян и рязката липса на кислород правят празника много непразничен, а ако сте се къпали предния Великден нещата излизат извън контрол. Едно е в метрото да дишам телесните ви течности. Или в магазина. И изобщо. Но … Нищо свято ли не остана, та барем едно душче? Малко сапун? Шампоан чак няма да изисквам, естествен гел, ала бала, но така леко под мишниците? Малко поне, бе?! И не яжте боб преди влизане в затворени помещения. И царевица. Чесънът е забранен тотално! Моля ви, бее?! Я Христос се е родил, я е възкръснал, па все поводи са си. Тоя зад вас в тълпата какви грехове ще изкупва чак, та и това?

5)      В храма не се крещи

Да! Не ме интересува дали Киро е в другия край на църквата и искате да ви види, или че Весо е повърнал! Не, не искам да разбирам, че Пацо ви е звъннал и не чувате добре. Е, да, вярно е и че дума не разбирам на мрънкящия пиян поп, но поне не се кикоти със слюнка на уста, че „Сиси е ебати курвата„.

6)      В храма не се псува

Между Иисус, възкресението му, раждането му и подобни една сосна псувня ми седи като балерина, шофираща лайновозка. Хората в храма са отишли смирени, да търсят опрощение и някак между молитвите едно „на майка ти у…„ не пасва. Хич не се и превземам, устата ми, мойта си, личната, е бая ангажирана с попържане през по-голямата част от живота ми. Всички на улицата са педераси, всичко което изпускам пращам на майка му в детеродните пътища, та не се превземам. Ама в църква някак не седи на място, мама ви мръсна!

7)      В храма не се хвърлят боклуци

Много моля, след масовото чукане с яйца шлюпеца да си хвърляте в кофите. Не по пода на храма. Радостно е, че спазвате поне тая част от традициите. Ама ако може и малко чистичко да спазвате? Не всеки път като ми хрусне нещо в краката да проверявам хлебарка ли е, телефон нечий, бижу, квото и да е. Просто мястото не им е там.  Или бъркам?

8)      В храма не се идва по цици

Аз съм истински ценител на циците. Обичам цици. Обаче има един сблъсък цици-храм. Като цяло цицоизложението е повик, отчаян, за внимание. Или демонстрация, че сте в детеродна възраст, та някой самец да бъде подлъган. Всичко това е изумително очарователно, а и храна за либидото на мъжа ми. Но наистина, мисля, че е много смущаващо поп с ерекция. Пък и за мъжа ми. Те, циците, се виждат добре и под дрешка, особено ако е хладно. Не е нужно в храма да им виждаме и вените дори. Църквата не е сергията за осеменители.

9)      В храма свещите се държат под контрол

Писна ми, бе! Изгорена коса, изгорена дреха, восък по чепиците ми! Гледайте свещичката си, тя е вашето послание, дарение. Не е просто нещо, което палим по празници у храма щото така се прави. А и жертвоприношения от сорта на коси, дрехи и области от изгорена кожа са си доста езически. Ни съм девица, ни най-видната мома у село, та да ме горите! А самоубийствени действия също не ви придвижват една крачка по-близо до канонизирането.

10)  В храма не се бутайте!

Да, няма място за всички. И не, не е необходимо да се ръгате, бе хора. Набивайки ми шут или лакът няма да освободите по магически начин нито повече място, нито ще мръдна към друго магически освободило се място. А синините няма да подминат и вас, което не ви прави по-богоугодни. Един път така се търкалях заради една немощна баба, че акъла не ми го побира с каква скрита мощ тази женица ме помести, та и така обърка центъра на тежестта ми, че направих група младежи особено щастливи. Вероятно още разказват как оная падна. То ние така си правим. Някой като падне и се смеем. Ама очната й ябълка се търкаля, ама това в устата й е далакът й, ама краката й седят неестествено не щото е забавна, а щото е с множествени фрактури? Голем смех! Аз самата умирам от смях някой като се пречука. Веднъж даже се смях неконтролируемо, щото мъжа ми припадна. Та за това смятам, че си ни е традиция. А обикалянето на храма на Великден не е спринт, в който да демонстрираме силата на вярата и/или Иисус и не е повод за нови рекорди, щото може да изпитате гравитацията. Това не е като да изпуснете автобуса. Нямате норматив за покриване.

***

Сега, след като написах всичко по-горе си мисля, че всяко едно от тези правила е удачно да се спазват навсякъде. В метрото, на улицата, на концерт, на театър (о, да и там съм виждала 2 дами да люпят семки, ако щете вярвайте), в парка, в училище. Навсякъде. И ако хората в църквата са представителна извадка на народонаселението, то ние явно сме ебаси простаците. Не се къпем та яко смърдим, плюем, храчим, пърдим, крещим, Сиси е курва, хвърляме боклуците си на земята, пием до повръщане, псуваме, а национален спорт ни е люпенето на семки. За циците немам забележки. И какво излиза? Възпитанието и уважението не се ограничават само до храмове. Уважавайте се. И вас, ама и нас. Щото некой път така ще ми писне, та ще ви уважа с по някой шамар. Мерси.

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители

5 Коментара

Кафене
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Вуте 4 Вуте преди 3 години Профил на трол?
  Четох собствените си мисли на глас. Мислех да те посъветвам да не ходиш на църква точно на празниците, аз така се лишавам от изброените емоции. Но след последния текст нямам съвет. Добитъка не чете толкова дълго, шамар не помага. Друго по-крайно решение трябва.
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Анонимен 3 Анонимен преди 3 години Профил на трол?
  АКО Е ВЪЗМОЖНО, НЕ ИДВАЙТЕ В ХРАМА НА ПЪТ ЗА ПЛАЖА, ЩОТО ГАЩЕТАТА И ЖАПАНКИТЕ ВИ МИ ИДВАТ В ПОВЕЧЕ! И НЕ СИ КУПУВАЙТЕ ПО 50 СВЕЩИ ЗА ЗДРАВЕТО НА 50-те СИ РОДНИНИ - СТАВА И С ЕДНА И ИЗОБЩО.......ЗАЩО СТЕ В ХРАМА БЕ, Я КЪМ ГЪРЦИЯ С ДИСАГИТЕ!
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Анонимен 2 Анонимен преди 3 години Профил на трол?
  "Аз самата не съм вярваща, но уважавам църквата". Жалко за църквата, която "уважаваш". Това не ти е музей или опера.
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Македонецъ 1 Македонецъ преди 3 години Профил на трол?
  Спи Народе , както и почти всички Народи на Урания /Земя/ , спете в дълбокото си Невежство. Всички Богове на Хората с изключение на Мохамедъ са Извънземни. Да знам , че е обявен за някакъв Пророк Самите ние сме Гмо на Расата наречена Аннунаки. Джедайскиятъ Орденъ обаче рано или късно ще долети от Звездите. Балансът ще бъде възстановен. Тъмното Було спуснато от Тъмните Сили ще се изпари , като прол виж още ›› етен дъждец
 • bez ottuka bre pedal moskovski 1.1 bez ottuka bre pedal moskovski преди 3 години Профил на трол?
  are begai da duash svirki na putkin da ti digne zaplatata s 5 rublicki prozd moskovski gurbavel
  : 8 !
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

missing image
Дневен хороскоп за 26 юни

Овен През този ден ще сте особено мили и толерантни към останалите. От това ще спечелите много позитиви. По-често бъдете такива. Телец Днес...