Ако Ботев имаше Фейсбук... (Коментар)

Още от автора

Ако Ботев беше наш съвременник и пишеше статуси във Фейсбук, надали обществото щеше да го долюбва.

Защото нямаше да е от тия сладурковци и батки, дето основно споделят снимки на котенца, кученца, яки мацки и цитати от "Под прикритие".

Щеше да е активен гражданин. Щеше да се отнася с шеги, ирония и сарказъм към всичко и всекиго, дори и към себе си.

Щяха да го наричат хейтър и трол, понеже никому нищо нямаше да спести и надали щеше да се съгласи да яде бръмбари в ефир за пари.

Щяха да го наричат "соросоид", понеже всеки ден щеше да е с домати пред сградата на Народното събрание.

Щяха да му казват с възмущение, че само на политически и обществени теми пише и се изказва, вместо да се вълнува от победителя в "X-Factor" и от приключенията на Коки в "София ден и нощ" (не че има нещо лошо в това човек да се вълнува от тези забавления, просто той надали щеше да им бъде фен).

Щяха да го обвиняват, че нищо хубаво, а само лошото вижда - и щяха да заключат, че е някой лош тип.

Даже щяха да го обвиняват, че е срещу всичко българско и родно, понеже най-вероятно щеше да бъде против връзването на чужденци със свински опашки; защото надали щеше да мрази ромите; защото нямаше да е коректен спрямо стабилността; понеже поскъпването на билетчето с 60% щеше да го счете за гавра с хората и надали щеше да се съгласи с отнемането на правото на българите в чужбина да гласуват.

Силно се съмнявам, че щеше да слуша и Слави, което щеше да му отреди място на още по-голям родоотстъпник.

И това щяха да го говорят по негов адрес същите тези хора, дето в момента му споделят лика и рецитират с патриотичен плам негови думи.

Хора, които виждат у него само патлака, мустаците и брадата.