Идиотите винаги оцеляват

Още от автора

По необходимост разказът се посвещава на човека с име на река

От няколко дни в града се носеха слухове за краят на света. Някакъв астероид приближавал земята с бясна скорост и щял да я разпарчетоса. Тревожеха се редица хора. И обвиняваха НАСА, които упорито отричаха за какъвто и да е астероид.

- За всичко са виновни масоните! - казваха тези, които чакаха идването на астероида. - Те и Америка, и НАСА, и Европа владеят вече.

Нямаше какво да се прави. Изглежда щеше да се мре. Те прелистваха така любимите си сайтове. Четяха как Сорос и Ротшийлдс управляват света. И не само те. В дъното на цялата тая работа стоеше огромен заговор.

Четяха и как американците изобщо не били кацали на Луната. Всеки знае, че Кубрик го е режисирал, впрочем, но малцина са тези, които са достатъчно начетени. Четяха за това как великата майчица Русия ще спаси клетата България от всички беди.

Но вече беше ясно. Нямаше да дочакат този върховен момент. Астероидът идваше.

Най-странното беше, че в града имаше толкова много глупаци, които изобщо не вярваха на идването на астероида. Работеха си хората, разказваха си вицове, че и се бореха за опазването на един парк, където искаха да строят банка. 

- Идиоти - казваха си онези, чакащите астероида. - Нищо не разбират.

Два дни преди идването на астероида сайтовете, които те четяха, бяха залети от информация за това колко болезнена ще е смъртта. Нямало да е като по филмите, ами ад някакъв. Няколко минути след това се случи първото самоубийство. То влезе в новините и веднага след него последва второ самоубийство. После трето, четвърто, пето… И така нататък…

Сега почти всички, които вярваха в идването на астероида, са мъртви. Астероидът не дойде. А идиотите  продължават да работят и да си разказват вицове. Паркът беше спасен и сега идиотите се борят срещу градския съд, в който, казват, работели корумпирани хора.