Каква личност е Георги Димитров?

Още от автора

Поразително!..

Събрали се няколко души, преподаватели в елитни български университети и един водещ в предаването “История.bg” по БНТ и дискутират Георги Димитров в контекста на това, дали е бил светла личност… Помните какво каза един професор-комунист, който по нещастно стечение на обстоятелствата беше служебен премиер, нали? Заяви, че “комунизмът е красив идеал, за който са загинали много честни и светли личности…”

Една такава “светла личност” явно е другарят Димитров – “гордото знаме” на плеяда масови убийци, на чиито деца и внуци дължим днешната мафиотизирана държава, криминална икономика и абсолютно безперспективно общество, проядено от тежки престъпни и олигархични зависимости и корупция. На днешните продукти на “Димитровска България” дължим всичко това.

Та, седнали едни професори и доценти и коментират дали другарят Димитров бил визионер и идеолог. А за разкош и настроение водещият услужливо пуска парчета от пропагандни филми от миналото. Разбира се, започвайки с “Лайпцигския процес”. Нищо, че лицето Димитров – този перфиден злодей, на който дължим в голяма степен зверствата на т.нар. “Народен съд” – изобщо не е произнасял своята “блестяща” защитна реч в Лайпциг. По простата причина, че е бил оправдан, та не се е стигнало до там, да се защитава (“24 часа” на 6 март 2013 г).

Седнали професорите и доцентите да коментират дали Димитров е достойна фигура — лидер, с други думи. И понеже все пак трябва да има критика – измъдриха да коментират колко любовници имал той. Даже единият се присети, че някоя от поредните другарки на Димитров казала, че бил “голям мъж”. Това май го имаха за критика. А пък аз си помислих как средно статистическия драг зрител пред телевизионния екран, пийнал 2 ракийки за настроение, си казва “егати мъжкаря е бил тоя!..”

Седнали професорите и доцентите да коментират “светлата личност, идеолога и водача” Димитров сякаш България не е приела закон, с който комунизмът е обявен за престъпен, заедно с цялата му идеология. Сякаш България не е подкрепила резолюцията за разрушаване на наследството на бившите комунистически тоталитарни системи. Сякаш не е подкрепила Пражката декларация, осъждаща комунизма. Сякаш България не е подкрепила резолюцията на ПАСЕ за обединение на разединена Европа. Сякаш не честваме жертвите на комунизма на 23 август всяка година…

Събрали се професори и доценти от елитни учебни зaведения и дискутират, вместо категорично да заявят, че комунистическият режим, заедно с идеологията му е престъпен. Вместо да коментират факта, че в най-минималистичния вариант комунизмът по света е взел не по-малко жертви от нацизма. Вместо да коментират, че крайните мнения обвиняват комунистическите режими за близо 100 милиона човешки животи, без да става дума за разбитите човешки съдби и почернените семейства…

Светла личност ли е Димитров – водещата личност при установяване на комунистическата диктатура в България? Предателят, диктувал стъпките на комунистите на руски от Москва? Садистът, разпоредил да няма никакви съображения за хуманност и милосърдие при масовите убийства и червения терор в дните, след “революцията”?

Обсъждат професорите и доцентите, но не се сещат, че “челен опит” нацистите черпят от Съветите през 20-те и 30-те години на XX век. Забравят (защото не ми се иска да мисля, че не знаят), че концлагерите са съветско “изобретение”, че газовите камери (първите са били мобилни, в камион с каросерия) са “изобретени” в Съветския съюз…

Забравят за Берлин '53, Берлин '58-61, Будапеща '56, Прага '68… Забравят за Горяните – първата и вероятно най-дълга въоръжена антикомунистическа съпротива в света.

Засрамете се!