Да удариш бременна жена

Още от автора

Агресията по българските пътища е константа, с която някак сме свикнали. Нищо, че я коментираме и клатим неразбиращо глави. Достатъчно е да си припомним последните  няколко месеца, за да си спомним няколко такива случая. По пътищата всички са изнервени. А има шофьори, за които всеки спор се разрешава с физическа разправа. Бих казал, че има такива хора, но за мен подобни индивиди отдавна са изпаднали от тази категория.

И ето, днес двама шофьора се нахвърлиха на 31-годишен шофьор и 20-годишната му приятелка. Да удариш жена е светотатство и признак за каквото и да е наличие на мисъл, морал, интелигентност. В случая обаче ситуацията е нещо повече от това. Жената е бременна. Това е скандал! Добре, че са я откарали в болница и вече е потвърдено, че няма опасност за плода.

Единият от нападателите е бил със счупена челюст. Навярно е имало ответен удар. Когато те нападат, защитаваш се. Само Христос обръща и другата буза. И няколко други човека, които все повече и повече се превръщат в изчезващ вид. Ще ми е интересно да проследя как ще коментират този случай българите.

Не е тайна, че у нас имаме проблеми с домашното насилие. И не заемаме завидни места в класациите в това отношение. Не е тайна, че шофьорите в България често карат като орангутани. Всъщност искам да се извиня на животните, те не са виновни за съществуването шофьорите-идиоти. У нас нищо не е тайна. И нищо не се прави. Нали така е по-лесно. Трябва да си пестим силите…

А как ще коментират случая майките на извършителите. Те имат ли майки?! Възможно ли е да нападнат бременна жена, когато и тях жена ги е родила. Нищо не може да ме учуди вече. Утре някой може да дойде да ме бие в апартамента, защото така му е скимнало. И тогава?

Къде са били останалите шофьори, докато са удряли бременната жена? Както винаги – всеки е хвърчал в своята посока. Без да разбере, че когато всеки хвърчи в собствената си посока, нашата обща посока като общество и нация отива на кино.

Пазете бременните, защото те са надеждата за нашето общо бъдеще. Те носят поколенията, които идват. Помагайте им, когато са в нужда. Защото утре може някой да удари вас или вашата бременна жена.