X
 
 

Криза (Разказ)

Автор: Иван Димитров
516 0

Още от автора

- Говори токийската полиция! Пуснете я!

 

Хеликоптерът се снижи още малко към покрива на хотела. Той я стисна още по-здраво. Нисичкият полицай в синя униформа отново вдигна мегафона към устата си.

 

- Молим ви, господине! Недейте! Пуснете я на земята!

 

Как да им обясни, че ръката не му се подчиняваше и просто не искаше да я пусне? Съзнанието му кристално ясно осъзнаваше, че трябва да я пусне, но просто не искаше. Ръката му водеше някакъв свой собствен живот. Дробовете му също.

 

- Господине! Недейте така! Пуснете я и няма да имате проблеми! Няма дори да ви задържим! Няма да ви напишем и глоба. Просто искаме това да приключи възможно най-скоро!

 

Да, но не ставаше. Опита се да каже нещо, но напрежението здраво беше стиснало гласа му. Изквича тихо. Страхотно, няма що, каза си, не стига всичко друго, ами и това. Опита отново, но този път от устата му не излезе дори квичене.

 

- Господине! Какво правите, господине? Недейте.

 

Той я вдигна към устата си и я докосна плахо с устни. Беше страшно вкусна. Може би това беше причината за тоталния отказ на тялото? Вътре в себе си той не искаше да се раздели с нея. Искаше да прекарат възможно най-дълго от и без това отдреденото им кратко време.

 

Хеликоптерът се снижи и сега полицаят му говореше очи в очи.

 

- Защо го правите, господине? Добре знаете, че това е тотално недопустимо и неморално! Що за човек сте Вие? Как изобщо бихте могли да си го помислите?

 

Ами как? Ето така. Противно на всякаква логика той отново я поднесе към устните си. Да, тя беше просто невероятна! Още когато пристигна на летище той ги забеляза и беше сигурен, че са прекрасни. Интуицията му не го беше подлъгала. Дори повече. Бяха повече от прекрасни. Бяха просто неповторими.

 

- Господине! Даваме ви последен шанс! Пуснете я бавно на земята!

 

Той се усмихна. Цигарата и без това беше свършила. Той я хвърли на земята и се усмихна.

 

- Благодарим Ви, господине! Това беше наистина мъжка постъпка!

 

Той не знаеше дали постъпката му е мъжка, или не. Но знаеше, че японските цигари са почти толкова хубави, колкото японските жени. 

 

 

 

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
КЪСМЕТЧЕ за 29 март според зодията
КЪСМЕТЧЕ за 29 март според зодията

Овен Късметът ви за днес е, че във всичко ще ви върви. Възползвайте се. Телец Гледайте смело напред и следвайте целите си. Една от тях ще промени...