Джурасик парк (Разказ)

Още от автора

- Тук виждате един особено висок екземпляр. Както можете да забележите, горните крайници са по-малки, което е нарушавало баланса на тялото при движение. При все това този индивид се е славел с огромната си кръвожадност.

 Групата продължи напред.  

 - А този е по-нисък, с обратна захапка и при него най-коварното е, че се преструва на тревопасен, на миличък и добричък. Но това е единствено тактиката, с която той залъгва невинната и наивна жертва, докато му падне в ръчичките. Историята помни няколко добре известни жертви на този индивид.

 Групата продължи към следващия експонат.

 - Този екземпляр е особено известен с огромния си нос и с високия процент на успеваемост в лова. За разлика от предишния екземпляр той не се представя за някой, който не е. Просто умее да чака да дойде най-подходящия момент за атака. И тогава положението е наистина страшно. Тези, които искат, могат да закупят от магазина за подаръци и сувенири специалното дивиди с документални кадри от лова на тези и на други индивиди. Предупреждаваме ви, че видеото не е подходящо за зрители под 18 години. 

 Групата стигна отново до касата.

 - И така… Това бяха снимките на „Мис България” от първата половина на 21-ви век. Поради естеството на изложените екземпляри изложбата се нарича „Джурасик парк.” В крайна сметка е трудно да се каже дали динозаврите са били толкова кръвожадни, колкото определена част от нежния пол в България от въпросния исторически период. А сега ще продължим към горния етаж, където ще видим „Неандерталци от каменната ера” – нашата най-нова експозиция на представители на силовите групировки от деветдесетте години.