X
 
 

Ратифициране на Библията от първия и втория пол в България

Автор: Лиляна Петкова
18204 43

Още от автора

Този текст е предназначен за представители на първия и втория пол в България, сиреч мъже и жени. Бъдете спокойни, няма да ви занимавам с политика. Достатъчно много информация циркулира из публичното пространство по темата за Истанбулската конвенция, за „социалния пол“, за „третия пол“ и т.н. Тук ще ви говоря за християнски ценности и морал, надживели не един или два договора, държави, империи, политически идеологии. Ще направя и един специален апел към всеки четящ– за ратифициране на Библията.

Защо навсякъде се перча с тази Библия и я натрапвам на хората? Защото съм убедена, че тя е нашата инструкция за употреба. Както всичко създадено в този свят си има начини за правилна и дългосрочна употреба, така е и човека. Само че човекът е създаден от Бог. И Господ му е оставил един набор от правила, сиреч закони. Защото няма суверенна държава без Конституция, нали? По презумпция приемаме, че човекът има склонност към престъпни намерения. И затова формираме правна рамка. И добре правим. В Божието слово изрично е подчертано, че „сърцето е измамливо повече от всичко, И е страшно болно“ (Еремия 17:9а). Самият Исус, Божият Син, заявява, че „отвътре, от сърцето на човеците, излизат зли помисли, блудства, кражби, убийства, прелюбодейства, користолюбие, нечестие, коварство, сладострастие, лукаво око, хулене, гордост, безумство“ (Марк 7:21-22). След грехопадението на Адам и Ева всички се раждаме със склонността да вършим грях. И затова имаме нужда от Спасител, Който да ни освободи от греховете ни. Имаме нужда от Бог и мъдростта му всеки ден, при взимането на всякакъв вид решения.

В своята милост Бог ни е оставил своето „любовно писмо“ към нас, Библията. Тя е боговдъхновен текст, сбор от 66 канонични книги (39 в Стария Завет и 27 в Новия Завет), написани през период от около 1600 години, от най-малко 40 различни автора. В нея има толкова много поука, стига да има кой да чете. В един разказ за Содом и Гомор, още в първата книга, „Битие“ 18 и 19 глава, се срещнах с последиците от хомосексуалния промискуитет. Содом и Гомор бяха разрушени с огън, сяра и напълно заличени. И това се случва няколко хиляди години преди Христа. Нищо ново под слънцето, както казват старите хора. Човекът не се е променил, нито неговата природа, теглеща го към бунт към Бога и към разруха.  

Хуманистите веднага ще ме апострофират как може да съм така тесногръда, малоумна и заседнала в някой век преди Просвещението. Нали сега сме 21ви век и всеки има право да се чувства и да си живее както иска? Днес се чувстваш мъж – бъди мъж. Утре се чувстваш жена–бъди жена. Няма нужда при раждане на децата да се посочва пол. Какъв е проблемът? Друг вид деца ли се раждат? Не им ли се разпознава половият белег веднага, след като проплачат за пръв път? Разбира се, че нищо в нашата биология не се е променило. Все още аксиомата Баща+Майка=Дете е неоспорим феномен. Просто обществото ни е деградирало. Както винаги. Това не е първият етап в човешката история, в който надскачаме възможностите  си, само че с отрицателен знак отпред. Готови ли сме обаче да си носим последиците както Содом и Гомор ги понесоха? Днес се колебаем що е то „социален джендър“, да узаконим ли хомосексуалните бракове, а утре пред нас ще стои въпроса кога да ратифицираме педофилията. Това е посоката, в която вървим. Скоро може да се надигне и лобито на зрелите мъже, искащи за съпруга седемгодишно момиченце. За нас – педофилия, за тях - културна привичка и желание да не им се ограничава свободата. Българинът по принцип е чувствителен на тема децата си, но ако цял свят възприеме ориенталските културни привички за педофилията, ние къде ще мърдаме?

Колкото повече разсъждавам върху темата, толкова повече осъзнавам как светът на моите деца и на децата им ще е изпълнен с много несигурност. И то дори на биологично ниво: аз мъж ли съм или не съм? Вярвам, че в един така объркан свят, те повече от всяко друго поколение ще се нуждаят от своя Бог и Спасител, Който да им показва истината. А самата истина, написана в Божието слово е, че хомосексуалистите няма да бъдат спасени. И то не защото са се родили така, а защото са си го избрали. В Библията хомосексуализмът е нареден преди кражбата като грях. Дали от сърцето ми извира желание да ограбя банка или да си легна с друга жена, резултат е един и същ: отделяне от Бога. И само когато третираме хомосексуализмът като грях, какъвто е, само тогава може да му намерим адекватно решение: покаяние, а не ратификация:

„Или не знаете, че неправедните няма да наследят Божието царство? Не се заблуждавайте. Нито блудниците, нито идолопоклонниците, нито прелюбодейците, нито прелъстителите на юноши, нито хомосексуалистите, нито крадците, нито сребролюбците, нито пияниците, нито хулителите, нито грабителите ще наследят Божието царство“ (I Кор. 6:9-10).

Нека пак да апелирам за ратифицирането на Библията от първия и втория пол в България. Не е нужно да повтаряме едни и същи грешки пак и пак, след като Бог ни е дал своето Слово, за да се поучим от Него.

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители

41 Коментара

Кафене
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Анонимен 24 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  До Nikola Chuhlev от Фейсбук:г-не, Бог е дал свободна воля на хората, да правят каквото искат, но после ще отговарят пред Него. Дъщерите на Лот са съгрешили и ще си носят последствията за това. В официалната Библия не е записано отношението на Бога към деянието им, но в апокрифната книга на Яшер, е написано. Без да разбирате не осъждайте "Библейските ценности".
 • Анонимен 24.1 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  В Библията се казва, че бил праведен само Лот, не и семейството му и Бог не е накарал дъщерите му да го изнасилят. Четете преди да осъдите Божието Слово.
  : 0 !
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Анонимен 23 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Ей, джедъркиньо, толкоз си грозна и проста , че и да си платиш , няма кой да те наебе! Затова дрИщиш, пардон, дращиш! Срещна ли те, ще ти се изплюя в зурлата, разкрачена кикиморо!И да, Библията е концентрила хилядолетния опит и цялото милосърдие на човечеството ! За извратеняци , джендъри и джендъркини като тебе, място има сал в Америка и Израел! Стягай бохчите и да те няма!
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Анонимен 22 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Извинете, Лиляна, но сте много просто момиче и то с интелектуална обвивка. Библията и Коранът и другите свещени книги се ползват от хората както им е угодно. Дали Исус е казал едно или друго общо взето е решила църквата, т.е. хората. Църковния събор решава кои Евангелия са автентични, кои, не. В Библията, особено в Стария завет има безкрайни примери за смърт и унищожение за щяло и нещяло и за дале виж още ›› ч по малки грехове, като да откраднеш кравата на съседа. Глупостите, които пишете са били особено актуални преди 6, 7 века в Европа. Тогава не само са писали, но и изгаряли на кладата заради каквото ви скимне, и са се позовавали на Библията. Книжка с приказки, създадена от хората да властват, чрез духа и материята над хората.
 • Анонимен 22.1 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Глупости, нищо не знаете.
  : 6 !
 • Анонимен 22.2 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Ама моля ви се, как ще знам, единствените, които знаят сте вие, единствената книга, която е важна е Библията, единствените деяния, които признавате са деянията на църквата, а историята е такава, с каквато вие се съгласите. Не разбрах само другото дали е Анатема?
  : 7 !
 • Анонимен 22.3 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  До 22.2: извинявам се за "глупостите", но първо прочетете, разберете и след това спорете. Ние сме християни и никого не анатемосваме, защото нашият Бог е казал да се молим за тези, които ни гонят, да благославяме тези, които ни кълната. Благославям ви с желание в сърцето да се покаете, за да се спаси душата ви. Това е най-доброто, което мога да ви пожелая, този живот е временен, след н виж още ›› его започва вечността, дано да не я прекарате в ада.
  : 3 !
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Мислещ 21 Мислещ преди 1 година Профил на трол?
  Предполагам, че авторката е била свидетел на събитията в Содом и Гомор, за да говори така разпалено и да сравнява тогавашните хора с днешните хомосексуалисти. Да си гей също е избор даден от Бог - стига да живееш в осъзната любов. Налагането на ценности е двустранно и в никой случай не е добре ( не приемам тяхното желание да излязат по-различни от другите). Научете се да приемате братята и сестрит виж още ›› е си и ги обичайте! Истината лесно се отделя от лъжата, ако гледаш с чисти очи..
 • Анонимен 21.1 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  До 21: цялата тази агитация е за да не отидете в ада. Защото там е ужасно и е вечно, няма излизане, там е плач и скърцане със зъби. Вижте свидетелствата в ютуб, на хората, които са били там. Вкл. и пишещата тези редове е имала видения на ада и свидетелства, че всичко е истина, ад има и Библията е истина.
  : 7 !
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Анонимен 20 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Наближава Библейската Голяма скръб- Божият тест и гняв над това нечистиво поколение, което не признава Бог И Законите Му. С ужаси, природни катаклизми, ядрена война, метеорити ще падат от небето, антихриста ще дойде и още много ужаси. Антихриста ще се опита да измами хората да им сложи печата си на дясната ръка или челото. Който вземе този печат, отива в огненото езеро, даже и да се покае, няма п виж още ›› рошка. Измамата е започнала още когато католическата църква е променила 4та Заповед-събота на неделя, Бог не променил нито една от 10те Заповеди. По време на Голямата скръб неделните църкви ще бъдат пълни с измамливи духове и който влезе ще бъде измамен да вземе печата на антихриста. Антихриста ще дойде с името Исус Христос, за да заблуди вярващите. Който се моли в това име тогава, няма да получи отговор на молитвите си. Учете еврейското име на Спасителя: ЯШУА ХА МАШИЯХ и го използвайте през Голямата скръб и не ходете на църква в неделя тогава. Покайте се, Божието царство наближи. Кажете на глас следната молитва: Господи ЯШУА, приемам те за мой Господ и Спасител, Бог всемогъщ, съжалявам, че сгреших срещу Тебе и Законите Ти, прости Ми моля те, измий ме със скъпоценната си кръв. Аз вярвам, че Ти си Божи Син и умря за моите грехове и бе погребан и възкръсна на 3тия ден. Отварям сърцето си за Тебе, изпълни ме със Святият Си Дух, спаси ме от осъждение и ада, защити ме от антихриста през Голямата скръб. Амин. За повее информация за бъдещите събития вижте сайта: amightywind.com
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Анонимен 19 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Тя авторката сама се принизява до "втори" пол - т.е. второстепенна роля. Целият монотеизъм е такъв - жените са винаги второстепенни и незначителни. Тя даже и се гордее май с тази идеология... Робска му психика - стокхолмски синдром някакъв.
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Анонимен 18 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Е добре де, какво значение има с кого ли лягаш, не е ли важно да си добър човек и да не си сторил никому лошо? И какво ако някой мъж си ляга с жени, ако след това ги бие ?
 • Анонимен 18.1 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  По палците надолу разбирам, че не сте прав. Далеч по добре е да си убиец, изнасилвач или лош човек, но да не си педал.
  : 5 !
 • Анонимен 18.2 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  До 18.1: нито убийците, нито изнасилвачите, нито хомосексуалистите, нито тези, които отхвърлят Бога и Неговите заповеди, ще наследят Божието царство. За всички тях е вечна мъка и страдание в ада. Покайте се, докато е време.
  : 1 !
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Анонимен 17 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  В най-скоро този "накой си" Христос ще дойде с пламък в очите и с дъха на устата си ще унищожи нечистивите хора и гнусните езически богчета, защото е Цар на царете и Господ на господарите. Покайте се и вярвайте в Евангелието докато има време, защото времето на Божието търпение свършва.
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Анонимен 16 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Българите са направили голяма греша,когато по време на Всемирния потоп са приели пасмината от по-ниските земи!Трябвало е да ги оставят да се издавят,сега нямаше да имат всички тези проблеми,нямаше кой да им се прави на шеф-диригент и щяха да си живеят райски,тъй като са децата на Бог Арий!!Нямаше да се кланят на някой си христос! Щеше да има Една Вяра и Един Народ!Откъде мислите произлиза томва тв виж още ›› ърдение!Сега си плащат за добрината!
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Анонимен 15 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  В Актуално преобладаваха ултралибералните колумнисти, живеещи си в някакъв техен измислен свят. Сега са решили към тях да прибавят и религиозни фанатици, живеещи в 9ти век и очевидно проспали цялото образование след 3ти клас. В България хората, които нищо друго не умеят, стават или таксиметрови шофьори или колумнисти в Актуално. За съжаление очевидно авторката няма шофьорска книжка.
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Нагоре
missing image
Дневен хороскоп за 17 февруари

Овен Тази неделя ще имате сериозни противоречия със самите себе си. Съвестта ви ви мъчи по даден въпрос. Може би е добре да ѝ отстъпит...