Хороскоп

Още от автора

Овен начало дава, телецът пак преживя и почива, близнаците играят помежду си, а рак върви назад и поглежда зад гърба си. Лъвът командва, властва, а девата във важен избор пак участва, везните теглят мерят, а скорпионът жили вред човешка челяд. Стрелецът се прицелва, козирог умерва, водолеят пак идеи всякога разлива, рибите се с течности наливат.

Небето се беше погрижило всеки човек да има свой знак. Всеки елемент от зодиака беше забавен и як. Едни си харесваха рожденото съзвездие, други не, но всчики четяха хороскопи поне веднъж годишно и се дивяха. И така животът си течеше, хората едни други се зовяха и напред с бодри крачки всеки ден вървяха. Всяко съзвездие даваше характер. Някои бяха смели, според астрологичните прогнози, други плахи, но всички до един бяха Божии чеда и заслужаваха награда, за свойта служба и отрада.

Овенът беше първият поред от зодиакалния кръг. За него хората казваха, че е глевлив, екстремен, избухлив. Овенът си имаше девиз: "Първо действам, после мисля за последствията!" И поднасяше сюрприз на свойте близки, някаква издънка или пък нова финансова спънка.

Телецът е вторият поред. Обича той задачите безчет. Товари се, но не успява, ленив е, това му се удава. Хапва, пийва, зло не мисли, най-мрази завистливи хора и нечисти. Обича да се излежава и на бюджета удоволствията му натежават.

Близнаците са винаги по двама. Тук няма никаква измама! Живеят по няколко в тялото близнашно, да му е гърбината юнашка. Карат се със свойто аз, в конфликти влизат с него всеки час. Творци и с таланти одарени, търсят публика за новите културни промени.

Раците пристъпват бавно и назад, често търсят да заситят своя глад. Гастрономи са, естети, не похапват всякакви пастети. Добри приятели, верни любими, щедри родители, защитници от всякакви човешки вредители. Обичат мистиката и потайността и се пренасят пак със сънища и мисли в проблемите на битността. Нострадамус овцете да пасе, прогнозите им иска всеки да разбере. Живеят си добре и не искат никой до същността им да се добере.

Лъвовете пак командват, властват. Искат във всичко да участват. Царе са на величието и крият за себе си неприличието. Поставена веднъж на тяхната глава, царската корона с дивен блясък заблестява. Ларж и аристократи, когато имат цели пачки, мили котенца, щом останат джобовете без стотачки.

Девата е нежна мила, люмите си по челата с целувки пак покрила. Но да не си й ти на пътя, щом проблем й сториш във живота. Добър приятел и герой, от драма, комикс или екшън бой.

Везните преценяват и все себе си заблуждават. Че са супер и успешни, любими, актуални, днешни.

Скорпионът се задава, хитричко се заседява. Услушва се за проблеми и бързо бяга, ако го настигат безвреме. Цар е той на връзките, но види ли пари оглупява като гъските. Потайно се скатава, но когато заработи, вкупом всички онемява. Професионалист е той и винаги готов за словесен бой.

Стрелците все се целят, но накрая някои себе уцелват. Бохеми и антусиасти, тъпчат се без мярка с любимите си пасти.

Козирозите са мили, божия зодия, ангели лекокрили. Готови да помогнат и дори себе си пак да надмогнат. Сърдечни и красиви, живеят да са щедри и щастливи.

Водолеят е интелигент, но понякога действа като супер агент. Има идеи красиви и за света е готов да ги засили.

Рибите са последни и често са бедни. Нямат много бистър интелект, но пък животът им е лек.

И така приказката ни завършва, всяка зодия с работата за деня привършва и започва отначло щом слънце на небето веч изгряло. Кафето рано си изпива и с хиляди задачи се залива, денят бърза и препуска и отново става време за следобедна закуска.