Момичето от кафето

Още от автора

Антон често ходеше в едно кафене. Веднъж на стената видя стара реклама - фото модел в чаша за кафе (монтаж), а на чашата пишеше: "Истинско италианско еспресо". Пред чашата имаше шоколадов бонбон.

Антон започна да си купува сферични швейцарски шоколадови бонбони и си вадеше по един от чантата, за да го изяде с кафето. Както отпиваше, му хрумна да засвидетелства уважението си към кафенето и ароматната тъмна напитка, която пиеше всеки ден, и да татуира върху рамото си момичето от плаката.

Антон извади телефон и снима реклмата. След като изпи следобедното си кафе, както правеше всеки ден след работа, отиде в близко студио за татуировки. Там показа снимката и му нарисуваха най-красивия проект за татус. Цветовете от листа греeха. Момичето в чашата с кафе, беше с червена рокля. Косите ѝ бяха бухнали и руси.

Върху бежовата чаша за еспресо от модела на татуировката имаше мотив с цветя. Антон веднага се съгласи да направи рисунката върху кожата си. За два часа проектът беше готов. Мъжът, който беше разработчик на компютърни игри, плати 120 лв., качи се на малкото си скутерче и се прибра у дома.

Тъй като татуировката трябваше да е открита, Антон започна да ходи с тениска без ръкави, елек върху нея и накрая навличаше якето.

Започна новата работна седмица и той ознаменува първия ѝ ден с кафе, бонбон и хубава книга, която купи наскоро. В нея пишеше за романтичните преживявания на една двойка в края на зимата. Не че Антон обичаше лигави книжки, но тази му допадна, защото разказваше за делници и празници, за карнавал, освен това беше филмирана.

Най-накрая новата сервитьорка го забеляза. Обърна внимание на татуировката.

- Татуирали сте си момичето от плаката.

- Да, обичам това място. Затова реших да избера този образ.

- Отличен избор!

Антон се почувства щастлив от вниманието към него. Изображението на ръката му завинаги запечата този момент на любезност и неподправен интерес, на задушевната обстановка, пресъздадена от изкусителния аромат на едно кафе.