X
 
 

Ако Господ беше българин...

Автор: Петър Донкин
4993 11

Още от автора

...Всяко Негово чудо щеше да е за...три дни!

...Нямаше да посмее да си извади ръцете от джобовете и да ги вдигне към Небето за молитва, защото ще знае, че така някой може да го преджоби!

...Щеше да накара някой друг да Му носи кръста до Голгота!

...Нямаше да се излага да влезе с едно магаре в Йерусалим, а щеше да го направи с най-малко 200 коня...Мерцедес!

...Щеше да изцелява хромите и болните, но само ако са дошли по клинична пътека!

..Тайната вечеря нямаше да е тайна, защото щеше да снима трапезата и да качи снимката във Facebook, та всички да видят колко добре си прекарва с апостолите.

...Щеше да превърне водата не във вино, а в гроздова ракия!

...Нямаше да излъчва светлина, защото токът е много скъп!

...Нямаше да сътвори света за шест дни и на седмия да си почине, а точно обратното - шест дни щеше да си почива и на седмия да сътвори света!

...В 10- те Божи заповеди, вместо "Не кради!", щеше да пише - "Не ставай депутат!".

...Вместо да се скита без работа из Юдея, щеше да емигрира за Европа и да се връща само по празници.

...Щеше да изпраща грешниците не в Ада, а в България!

...Щеше да възкреси Лазар, но не и икономиката на България, защото за разлика от Лазар, тя много отдавна е умряла...

...Щеше да ходи по вода, но не и по българска пешеходна пътека.

...Нямаше да възкръсне на третия ден, а след края на великденската ваканция.

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 5 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  As Sam evreika no be plashtam
 • Анонимен 4 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Донкин, тва е доста гнусен фейлетон, уронващ престижа на Християните, защо не пробваш нещо за Мусюлманите, или за Евреите , ама чакай, те нали ти плащат! :)
 • до 4 4.1 до 4 преди 1 година Профил на трол?
  За евреите не се говори лошо, спомнете си какво казва нашият Бог:който благославя Моят народ, ще бъде благословен, а който го проклина-проклет. С мюсюлманите също не трябва- и те са хора, създадени по Божият образ и подобие. Но с исляма може, техният бог е някакъв паднал ангел, чието място е в огненото езеро заедно с другите бунтовни ангели начело с шефа си-дявола.
  : 1 !
 • Анонимен 4.2 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Абе какви глупости шишеш бе 4.1 ? Значи 4.1 всички религии са ОПИУМ за НАРОДИТЕ.Всички Богове на хората са Извънземни
  : 2 !
 • до 4.2 4.3 до 4.2 преди 1 година Профил на трол?
  Глупостите на Ленин, който сега е в ада. Не знам какво са религиите, но без вяра не може да се угоди на Бога, а който не Му е угоден отива в пъкъла.
  : 0 !
 • Анонимен 3 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Да, но е бил евреин по плът и е изпълнявал Законите на Отец Си на Небесата и е учил и другите да правят това. А Законите на Отец Му са написани в една книга, която се казва Библия. И е проповядвал покаяние, за да се наследи Небесното царство, което е актуално и сега. Покайте се, защото Голямата скръб е на вратата(7 год) и вярвайте в Благовестието и тогава идва 1000 -годишното царство на Христа. Ко виж още ›› йто се покае, ще се спаси, който не- вече е осъден и Божият гняв е на него и го очаква ада и после огненото езеро за цяла вечност.
 • Анонимен 2 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Ама неуважаеми донкин вие иронизирате есейската среда в България. Нали от 1997 УВЕРЕНО КРАЧИМ НА ТАМ И ВАШИТЕ БЕЗКРАЙНО УВАЖАВАНИ ЗАПАДНИ ЛИДЕРИ СА ГО ПРИЗНаЛИ ТОВА. И ДА НЕ СЕ РАЗПРОСТИРАМ ТО АКО Господ беше Българин то НЯМАШЕ ДА ИМА АТЛАНТИ*СОРОСОИДИ/КИВ България. Тоест НЯМАШЕ ДА ИМА И actualno
 • Анонимен 2.1 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  И теб нямаше да те има, щото никой нямаше да ти дава копейки за тролене. Бъди благодарен на соросоидите, които ти дават хляб, гнидо
  : 3 !
 • Анонимен 1 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Донкин, този път прекали. Чак и с Господ не може да се прави хумор. Не е подигравка, но Той не е тема за фейлетон.
 • Петър Донкин 1.1 Петър Донкин преди 1 година Профил на трол?
  Здравейте! Рядко си позволявам да влизам в полемики, особено пък теологични! Но този път отговарям, защото личи, че сте искрен читател, чиито религиозни/ верски чувства са били засегнати. Опазил ме Господ да Го иронизирам! Не сте разбрали замисъла на текста - обект на иронията е българската среда и нейното негативно влияние върху човешкото поведение, та било това на Божия Син. Съгласете се, че у н виж още ›› ас всичко е възможно да се опорочи, опошли и побългари, дори и най- святото, дори и божественото! Моля, четете между редовете! Поздрави!
  : 3 !
 • до 1.1 1.2 до 1.1 преди 1 година Профил на трол?
  Да, така е. Аз не съм религиозен човек, но такъв, който искрено обича Спасителя си, защото Той направи невероятно много за мене в този живот, спаси ме и от физическа смърт и знам със сигурност, че ще имам и вечен живот при Него на Небето. За това реагирам по този начин. Всички останали ваши фейлетони са прекрасни, продължавайте и бедете благословен. И дано Господ ви даде покаяние, за да се срещнем виж още ›› на Небето!
  : 0 !