10 прилики между Facebook и затвора

Още от автора

Днес не е нужно да излъжеш, да откраднеш и да убиеш, за да влезеш в затвора. Не е нужно и да влизаш в затвора, за да си затворен. Достатъчно е само да си направиш профил във Facebook – и вече си вътре, на място с претенции за социалност, което те прави асоциален. На място с хиляди заключени стени, подобни на тези на затвор, където всеки, макар да е невинен до доказване на противното, лъже, краде и „убива“ другите, но най- вече себе си, лишавайки се доброволно от Свобода. Място, което има поне 10 прилики със затвора...

1.Подобно на затвора и Facebook е пълен със серийни убийци... на време!

2. Подобно на затвора и във Facebook влезеш ли, оставаш за дълги години, дори до живот.

3. Подобно на затвора и във Facebook си сам и затворен между стени, по които от нямане какво да правиш, пишеш.

4. Подобно на затвора и Facebook откъсва хората от реалния живот, като им отнема свободата да живеят и общуват пълноценно.

5. Подобно на затвора и от Facebook бягството е трудно, дори невъзможно, а в един момент и нежелано. 

6. Подобно на затвора и във Facebook така свикваш със стените, че не можеш да си представиш съществуването на друг живот отвъд тях. 

7. Подобно на затвора и във Facebook губиш времето си и пропиляваш най-хубавите години живот, прекарвайки ги далече от близките си хора.

8. Подобно на затвора и Facebook е пълен с крадци... на чужди статуси, мисли и снимки, но те не си признават кражбите и твърдят, че са невинни.

9. Подобно на затвора и във Facebook е трудно да попаднеш... на хора.

10. Подобно на затвора и във Facebook всеки влиза различен, а излиза – еднакъв... И това е най-страшната присъда!