Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Made in BG

18 Sunday 2018, 09:30 часа • 2084 прочитания

В страната ни има много популярни марки на български стоки или поне стоки, допълнителна израборка в България. Те печелят все повече почитатели в социалните мрежи и трупат капитал, който се облага с данъци, а това е печелившо за България. Може да се каже, че малкият и среден бизнес най-после проби на пазара, защото откри какво се купува. Тениски, чаши с печат (щампа), дрехи за книги, чанти, козметика, бижута, те са в основата на стокооборота извън супермаркетите, в електронната търговия. Е, и книги, тъй като онлайн книжарниците предлагат добри намаления. Онлайн продажбите се увеличиха, откакто българските фирми откриха наложения платеж. Търговията процъфтява, макар и да се повишава като нива, с бавни темпове.

Да започнем с пионерите. В България има сайтове на двама братя, които промотират науката и четенето и се издържат с продажбата на тениски и бижута. Иновативното, това което предлагат, са бижута от медицинска стомана. Идеята е хитра, защото медицинската стомана не предизвиква алергични реакции. Освен това, на кого би му хрумнало да направи подобни накити, от този материал. Генерират се печалби, макар и неголеми и скок нагоре в българското производство.

Друг хит, на една врачанска фирма, са бижута от дърво и епоксидна смола. Продуктите й се възприемат с радост и голямо очакване от потребителите на нови модели. Иновативното е употребата на дървен материал в бижутата. Подобни почти не се срещат на българския пазар, а в чужбина са произведени с ниско качество, поне видимо по снимките.

Друг бранд пусна в продажба чаши с цитати от сериала "Приятели", както и дизайнерски илюстрации върху керамика. Популярните неща привличат, особено що се отнася до любими сериали. Тук също имаме добро попадение, което печели потребители.

Една дама от Троян пък произвежда арт трапезна керамика. И е завладяла Черноморието и малките градчета с продукцията си. На едноцветен фон, талантливата керамичка, рисува растения - ябълки, копър, лалета, лавандула, макове, есенни цветя, шипки. На Панаира на занаятите, продукцията й се разкупи почти изцяло, което показва, че потребителите ценят нейната работа.

Българска марка пък произвежда сапуни, шампоани, гелове и ексфолианти за лице, део стикове против изпотяване. Използва натурални продукти и с това печели сред почитателите. Много от кутиите с изненади, които са пълни с козметика, имат артикули на фирмата. Маркетингов хит и отлично производство, това са отличителните белези на фирмата.

Онлайн книжарниците пък печелят с големи намаления и промоции от типа "4 за 3".

Българският бизнес стъпва на крака. Все повече малки и средни производители предлагат добра като свойства и характеристики продукция. Като оставим настрана кутиите за обувки, пълни с пари от нечисти сделки, производителите в България предлагат хубави изделия, които се харесват и търсят, а това е най-важното за една фирма, да има своите редовни клиенти и почитатели, които да се присъединяват в годините към нея.

Купувайте българско, за да подпомогнете усилията на българите да създадат нещо смислено Made in Bulgaria!

Новините днес