X
 
 

Речник на политическите термини в България

Още от автора

Предизборни обещания и платформи: Жанр от научно - фантастичната литература с елементи на сюрреализъм и утопия, в който употребата на силно хиперболизирани художествени измислици е основен похват за ангажиране вниманието на читателите (слушателите) и внушаване на вяра в тяхната обективна достоверност.

Избори: Трагикомична театрална постановка с участието на професионални актьори, играещи на аматьорско ниво ролята на спасители на България. 

Коалиция: Форма на брачен съюз по сметка, в който партньорите взаимно си изневеряват и това е обществена тайна.

Парламент: Курортен комплекс, предлагащ ол инклузив на разумни цени, с чудесни условия за 4 годишен отдих и забавления за чужда сметка. 

Политика: Лудница, в която не е луд този, който яде от баницата на властта, а този който му я дава. 

Закони: Писмени текстове с пожелателен характер, чиято единствена форма на задължителност, която се спазва, е тяхното неспазване.

Президент: Държавен пост с практически нищо непредставляващи представителни функции. 

Разделение на властите: Принцип на демократично функциониране на властите, използван на принципа "Разделяй и владей" от безпринципни личности. 

Референдум: Рядко срещана форма на допитване до народа, което със своята безмисленост на въпросите обезмисля отговорите. 

Партия: Социална организация с асоциално поведение. 

Електорална единица: Единица мярка за интелигентността или глупостта на една нация. 

Народен вот/ гласуване: Краткотрайно, безотговорно действие с дълготрайни, отговорни последствия. 

Демокрация: Понятие, от което никой си няма понятие – с теоретически ясно значение, но с практически неясни интерпретации.

Бюлетина: Форма на кръстословица с много нерешими въпроси, решението на която, не решава нищо. 

Премиер: Държавен пост с регламентирано републиканска форма и нераглементирано монархично съдържание. 

Мандат: Период от време, който е достатъчно дълъг за личното, но не и обществено благополучие, вследствие на едно управление. 

Народен представител: Форма на паразитен организъм, който се храни с части или жизнено необходими продукти от друг жив организъм, наречен народ.

Народ*: ............................................................................................................... 

*Бележка: В Речника срещу термина "Народ" не пише нищо. Защото, за да пише нещо, той трябва да направи Нещо! Нещо със себе си, за себе си и след себе си, за да промени или отмени изцяло речника на политическите термини; за да го изчисти от всички смислови грешки и недоразумения; за да подмени мъртвите съществителни с живи глаголи и да изрече на висок глас своята последна надежда за промяна!

Как да направиш незабравим рожден ден
Как да направиш незабравим рожден ден

Всички знаем колко важен може да бъде рожденият ден на любим човек, защото независимо от връзката (партньор, майка, баща, син и т.н.) искаме този...