X
 
 

10- те Божии заповеди в побългарен вариант

Автор: Петър Донкин
6369 7

Още от автора

БЕЗ ИЗХОД ГЛ.20, 2 – 17 

Аз съм Господ, Бог твой, Който те изведох до 4- то място на Световното първенство в САЩ 1994 и в емиграция; да нямаш други богове, защото само Господ е българин.

Не си прави кумир и никакво изображение на онова, що е горе на небето, що е долу на земята, и що е във водата, под земята; не им се кланяй и не им служи, ако няма келепир и аванта.

Не изговаряй напразно името на Господа, твоя Бог, освен когато пожелаваш на някого Господ да го убие.

Помни съботния ден, за да се "осветиш" по заведения и кафенета;

шест дена се прави, че работиш и вършиш (в тях) всичките си работи;

а седмият ден е събота за дискотека и кръчма: недей върши в него никаква работа ни ти, ни син ти, ни дъщеря ти, ни любовникът ти, ни любовницата ти, ни (велосипеда, ни автомобила, нито каквото и да е) твое МПС, нито крадецът ти, който се намира по тъмно в жилищата ти;

защото в шест дена създаде Бойко Борисов магистрали на небето и земята, до морето и всичкия асфалт, що е в тях, а в седмия ден си подаде оставка; затова Господ благослови предсрочните избори и ги освети.

Почитай баща си и майка си, за да ти плащат вноските по ипотеката и да ти пращат буркани от село.

Не убивай, наеми друг да свърши тази работа или просто карай кола по българските пътища.

Не прелюбодействувай, че Бог прощава, но простата - не.

Не кради...толкова много, че да те забележат комшиите и данъчните.

Не лъжесвидетелствувай против ближния си, ако нямаш достатъчно развита фантазия.

Не пожелавай дома на ближния си; не пожелавай жената на ближния си, (нито нивата му) нито работника му, ни вола му, ни осела му, (нито никакъв негов добитък) – защото всичко е ипотекирано.

Рейтинг: 3 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • до Розка Райкова 4 до Розка Райкова преди 9 месеца Профил на трол?
  Новата заповед е "да се любите един друг(учениците)" и се намира в Ев. Йоан 15:12 и не отменя 10-те Божи Заповеди. Радвам се, че и на вас ви е неприятно, когато пипат Божието Слово даже и с добри цели. Бог да ви благослови!
 • Анонимен 3 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
  Така, както Донкин е перифразирал 10-те Божи Заповеди, приличат на заповеди на дявола и за съжаление, такъв е животът на тази земя, където княз на въздушното пространство е той(дявол, сатана, Божият противник и неговите паднали ангели). Но за радост на всички Божии деца краят му е наближил съвсем.
 • Анонимен 2 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
  Подигравайте се с "набожните", плюйте по Бога, размахвайте юмрук към небето, но когато раздруса и България, както днес Канада, ще викате "о, боже", но отговор и помощ от Небето няма да има, защото Бог слуша молитвите на праведните, тези които спазват Заповедите Му и имат страх от Него. Не случайно пиша на този форум, зашото знам, че идва много лошо време, такава скръб, каквато виж още ›› не е имало от началото на света. В Библията се нарича "Голямата скръб", "утеснението на Якова", идва и антихриста под името Исус Христос. Ше го разпознаете ли, ще устоите ли да не вземете белега му(чип) на дясната ръка или челото? Ако го вземете -няма прошка, даже и през сълзи да се разкайвате, отивате в огненото езеро с дявола, антихриста и фалшивия пророк. Това ужасно време е на вратата, покайте се докато не е започнало, за да може Господ да ви помогне да го издържите. Научете еврейското име на Спасителя-ЯШУА ХА МАШИЯХ, ще ви трябва по време на Голямата скръб. Спазвайте поне 10-те Божи заповеди, най-малкия стандарт за праведност, вкл и 4-та, защото който ходи на църква в неделя през Голямата скръб, ще бъде заслепен от нечистите духове там и ще си даде ръката за чипа. Неделята е денят за поклонение не на ЯХВЕ, но на слънцето(Ваал, символ на дявола). Покайте се, все още е времето на прошката!
 • Анонимен 2.1 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
  Мали-и-и!!!
  : 3 !
 • Анонимен 1 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
  хахаха, сега вече се отърва от оная набожната фенка.
 • Петър Донкин 1.1 Петър Донкин преди 9 месеца Профил на трол?
  Не мисля, че ще я изгубя, защото не съм я спечелил - тя е достатъчно свободна в Истината, в която вярва. А и достатъчно интелигентна, за да оцени, че обект на иронията ми не са Божиите заповеди, а побългаряването като форма на опорочаване и компромис със моралните стойности!
  : 5 !
 • Анонимен 1.2 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
  Явно не достатъчно...
  : 0 !