X
 
 

Диагноза на държавата: Сърдечна недостатъчност!

Автор: Петър Донкин
3548 6

Още от автора

Държавата е болна! Не е нужно да сме лекари, за да го разберем. И все пак, ако трябваше медици да диагностицират здравословното състояние на България, какво ли щеше да пише в епикризата й?! Може би това...

„Констатирана е сърдечната недостатъчност, почти безсърдечност на Държавата, изразяваща се в затруднена възможност да изпомпва пълноценно за метаболитните нужди на народа социални грижи. Състояния като високо социално хипертонично налягане и демографска атеросклероза увреждат мускула на националното чувство и правят невъзможна функцията му да поема и изпомпва достойнство, самочувствие и сигурност до периферните части на географското тяло. Спешно необходими са мерки за предотвратяване или намаляване на влиянието на рисковите фактори, като: изтичане мозъци и загуба на свежа А положителна кръв в чужбина, телевизионен сапунен диабет, затлъстяване на съвестта, висок холестерол на бюрокрацията. Сърдечната недостатъчност е хронична (в безкраен Преход от 1989 г. насам) със следната симтоматика: системен застой - с декомпенсация назад, чувство на слабост и намалена физическа работоспособност на правителствата, нарушена мозъчна функция на националното мислене, отоци по глезените и подбедриците на малко останалите честни журналисти и държавни служители, сърдечни аритмии на цените на тока, хляба и горивата, събиране на течност, вместо на пари, в плеврата и коремната кухина на хазната, намален физически капацитет на демографския материал.

Наблюдават се и симптоми на остра сърдечна недостатъчност, като: белодробен оток на Свободата на дишане и медиите, кардиогенен шок на цените, прединфарктни аритмии на бюджета, гръдна болка в областта на националното самочувствие, хриптене на гърдите и отделяне на розови-пенести храчки по време на избори, студени крайници на политиците, губещи усет за допир с народа. Установена е ясно обособена лява и дясна сърдечно - политическа недостатъчност в зависимост от доминиращия тип на застой с развитие на коравосърдечен порок на управляващото сърце. Вследствие недостатъчността съществуват реални условия за бъдещи усложнения: забавяне на кръвотока от нови поколения, ритъмни нарушения на социалния живот, с опасност от белодробен задух на Свободата и кислородна недостатъчност на мечтите. Препоръчително лечение - сърдечна трансплантация на сърце, взето от пациенти, при които е настъпила мозъчна смърт, а такива в българската политика и чалга - много! При този метод на лечение сърцето на болната Държава се подменя с ново - живо и пълно със свежа кръв от идеи, туптящо с пулса на Любовта към рода и Родината, което да възстанови кръвообращението на народа и да привдигне националния дух от смъртното му легло!“

 

P.S. ТЪРСИ СЕ ДОНОР – ГОТОВ ЛИ СИ ДА ДАДЕШ СЪРЦЕТО СИ ЗА БЪЛГАРИЯ?! (послеписът е с големи букви, защото това е вик...Вик за спешна помощ!)

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители

6 Коментара

Кафене
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • за 2.1 3 за 2.1 преди 5 месеца Профил на трол?
  “Ето, ръката на Господа не се е скъсила, за да не може да спаси, нито ухото Му е затъпяло, за да не може да чува; но вашите беззакония са ви отлъчили от вашия Бог и вашите грехове са скрили лицето Му от вас, и Той не иска да чува.” (Исая 59:1-2)
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Анонимен 2 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
  Добре Донкин, чудесно е да се търси сърце за България, но слушай какви са човешките сърца и се откажи : Еремия 17:"9: Сърцето е измамно повече от всичко и е безсилно". Това е мнението на Създателя, а Той знае най-добре какво има в човешките сърца. Даже и да има хора, които да се жертват, питам защо? Нова форма на управление? През вековете пробвахме няколко и никога не е било рай в Бълг виж още ›› ария и по света също. Единствената форма на управление, която води до справедлив живот се нарича Теокрация(чети Стар Завет, книга Съдии), когато Създателят лично е управлявал чрез пророци, наречени "съдии". Хубавата новина е, че това ще се случи отново, не само в Израел , но и по цялата земя и се нарича Хилядолетно управление на Христа и то много скоро. Дойди Господи, мараната!
 • Анонимен 2.1 Анонимен преди 5 месеца Профил на трол?
  Жалкото е , 4е на нас и Господ не може да ни помогне и НЕ ИСКА , защото ни е дал земята , която е заделил за себе си .С море, реки , гори и планини , с плодородна земя , без природни катаклизми .И какво правим с тази територия ? благодарение на родолюбивите ни (политици) , само по време на Т. Живковия социализъм , България не е губила територия .Тази , която ни е останала от поробители , освобод виж още ›› ители и добри съседи .
  : 1 !
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Македонецъ 1 Македонецъ преди 6 месеца Профил на трол?
  И УМСТВЕНА СЪЩО. ТОЧНА ДИАГНОЗА , НО НА actualno му харесва така. Единственият лек е ВСЕ ОЩЕ НЕ СЪЩЕСТВУВАЩИЯТ НАРОДЕН ФРОНТ И ПАСТИРА СТОМАНА КОЙТО ЧАКАМЕ ДА СЕ ПОЯВИ НАЙ ПОСЛЕ. ИМА И РАЗБИРА СЕ ВЕРОЯТНОСТ ИЗОБЩО ДА НЕ СЕ ПОЯВАТ И вие actualno ПЕЧЕЛИТЕ ОКОНЧАТЕЛНО, НО ПО ТАЗИ СИСТЕМА КОЯТО вие яростно защитавате особено що се касае до траверса ес НАРОДА/ЧЛЕН*5/И БЪЛГАРИЯ НЯМАТ НИКАКЪВ ШАНС , НО виж още ›› джордже шорош ще е ДОВОЛЕН
 • Петър Донкин 1.1 Петър Донкин преди 6 месеца Профил на трол?
  Разбрах те!
  : 0 !
 • Анонимен 1.2 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
  Всеки път когато пусна в суперкомпютъра си постинг на Мъкедонецъ за смислов анализ, бедната машина изпушва.
  : 0 !
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

missing image
Седмичен хороскоп за 27 май - 2 юни

Овен През тази седмица ще имате възможност да преосмислите ценностната си система. Предизвикателствата  би трябвало да ви накарат да...