X
 
 

Диагноза на държавата: Сърдечна недостатъчност!

Автор: Петър Донкин
3520 6

Още от автора

Държавата е болна! Не е нужно да сме лекари, за да го разберем. И все пак, ако трябваше медици да диагностицират здравословното състояние на България, какво ли щеше да пише в епикризата й?! Може би това...

„Констатирана е сърдечната недостатъчност, почти безсърдечност на Държавата, изразяваща се в затруднена възможност да изпомпва пълноценно за метаболитните нужди на народа социални грижи. Състояния като високо социално хипертонично налягане и демографска атеросклероза увреждат мускула на националното чувство и правят невъзможна функцията му да поема и изпомпва достойнство, самочувствие и сигурност до периферните части на географското тяло. Спешно необходими са мерки за предотвратяване или намаляване на влиянието на рисковите фактори, като: изтичане мозъци и загуба на свежа А положителна кръв в чужбина, телевизионен сапунен диабет, затлъстяване на съвестта, висок холестерол на бюрокрацията. Сърдечната недостатъчност е хронична (в безкраен Преход от 1989 г. насам) със следната симтоматика: системен застой - с декомпенсация назад, чувство на слабост и намалена физическа работоспособност на правителствата, нарушена мозъчна функция на националното мислене, отоци по глезените и подбедриците на малко останалите честни журналисти и държавни служители, сърдечни аритмии на цените на тока, хляба и горивата, събиране на течност, вместо на пари, в плеврата и коремната кухина на хазната, намален физически капацитет на демографския материал.

Наблюдават се и симптоми на остра сърдечна недостатъчност, като: белодробен оток на Свободата на дишане и медиите, кардиогенен шок на цените, прединфарктни аритмии на бюджета, гръдна болка в областта на националното самочувствие, хриптене на гърдите и отделяне на розови-пенести храчки по време на избори, студени крайници на политиците, губещи усет за допир с народа. Установена е ясно обособена лява и дясна сърдечно - политическа недостатъчност в зависимост от доминиращия тип на застой с развитие на коравосърдечен порок на управляващото сърце. Вследствие недостатъчността съществуват реални условия за бъдещи усложнения: забавяне на кръвотока от нови поколения, ритъмни нарушения на социалния живот, с опасност от белодробен задух на Свободата и кислородна недостатъчност на мечтите. Препоръчително лечение - сърдечна трансплантация на сърце, взето от пациенти, при които е настъпила мозъчна смърт, а такива в българската политика и чалга - много! При този метод на лечение сърцето на болната Държава се подменя с ново - живо и пълно със свежа кръв от идеи, туптящо с пулса на Любовта към рода и Родината, което да възстанови кръвообращението на народа и да привдигне националния дух от смъртното му легло!“

 

P.S. ТЪРСИ СЕ ДОНОР – ГОТОВ ЛИ СИ ДА ДАДЕШ СЪРЦЕТО СИ ЗА БЪЛГАРИЯ?! (послеписът е с големи букви, защото това е вик...Вик за спешна помощ!)

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители

6 Коментара

Кафене
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • за 2.1 3 за 2.1 преди 2 месеца Профил на трол?
  “Ето, ръката на Господа не се е скъсила, за да не може да спаси, нито ухото Му е затъпяло, за да не може да чува; но вашите беззакония са ви отлъчили от вашия Бог и вашите грехове са скрили лицето Му от вас, и Той не иска да чува.” (Исая 59:1-2)
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Анонимен 2 Анонимен преди 3 месеца Профил на трол?
  Добре Донкин, чудесно е да се търси сърце за България, но слушай какви са човешките сърца и се откажи : Еремия 17:"9: Сърцето е измамно повече от всичко и е безсилно". Това е мнението на Създателя, а Той знае най-добре какво има в човешките сърца. Даже и да има хора, които да се жертват, питам защо? Нова форма на управление? През вековете пробвахме няколко и никога не е било рай в Бълг виж още ›› ария и по света също. Единствената форма на управление, която води до справедлив живот се нарича Теокрация(чети Стар Завет, книга Съдии), когато Създателят лично е управлявал чрез пророци, наречени "съдии". Хубавата новина е, че това ще се случи отново, не само в Израел , но и по цялата земя и се нарича Хилядолетно управление на Христа и то много скоро. Дойди Господи, мараната!
 • Анонимен 2.1 Анонимен преди 2 месеца Профил на трол?
  Жалкото е , 4е на нас и Господ не може да ни помогне и НЕ ИСКА , защото ни е дал земята , която е заделил за себе си .С море, реки , гори и планини , с плодородна земя , без природни катаклизми .И какво правим с тази територия ? благодарение на родолюбивите ни (политици) , само по време на Т. Живковия социализъм , България не е губила територия .Тази , която ни е останала от поробители , освобод виж още ›› ители и добри съседи .
  : 1 !
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Македонецъ 1 Македонецъ преди 3 месеца Профил на трол?
  И УМСТВЕНА СЪЩО. ТОЧНА ДИАГНОЗА , НО НА actualno му харесва така. Единственият лек е ВСЕ ОЩЕ НЕ СЪЩЕСТВУВАЩИЯТ НАРОДЕН ФРОНТ И ПАСТИРА СТОМАНА КОЙТО ЧАКАМЕ ДА СЕ ПОЯВИ НАЙ ПОСЛЕ. ИМА И РАЗБИРА СЕ ВЕРОЯТНОСТ ИЗОБЩО ДА НЕ СЕ ПОЯВАТ И вие actualno ПЕЧЕЛИТЕ ОКОНЧАТЕЛНО, НО ПО ТАЗИ СИСТЕМА КОЯТО вие яростно защитавате особено що се касае до траверса ес НАРОДА/ЧЛЕН*5/И БЪЛГАРИЯ НЯМАТ НИКАКЪВ ШАНС , НО виж още ›› джордже шорош ще е ДОВОЛЕН
 • Петър Донкин 1.1 Петър Донкин преди 3 месеца Профил на трол?
  Разбрах те!
  : 0 !
 • Анонимен 1.2 Анонимен преди 3 месеца Профил на трол?
  Всеки път когато пусна в суперкомпютъра си постинг на Мъкедонецъ за смислов анализ, бедната машина изпушва.
  : 0 !
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

missing image
Дневен хороскоп за 22 февруари

Овен Днес не се колебайте да си изкажете мъката. Таейки всичко в себе си няма да оправите проблема. Половин мъка - споделена мъка. Те...