X
 
 

Ако Животът беше пътуване с влак

Автор: Петър Донкин
2559 2

Още от автора

Ако Животът беше пътуване с влак, сигурно то щеше да започне от една малка, но толкова слънчева гара - гарата на безгрижното детство! Локомотивът ще изсвири, по-точно - изпищи, и ще потегли от първи челен коловоз на Живота. В началото влакът на Живота ще бъде експресен, след това бърз, пътнически и накрая товарен. А най-накрая - дерайлирал!

Но в началото ще му бъде леко, нищо няма да му тежи - нито минало, нито настояще, вагоните ще са празни. Постепенно обаче на всяка гара по линията на Живота ще се качва по една изживяна година. А годините тежат. Някои от тях са леки, но някои са непоносимо тежки. Така вагоните ще се напълнят и препълнят с изживяни години. Локомотивът ще започне да се напряга с всички сили при изкачване, едва ще намалява неудържимата инерция при спускане, на острите завои опасно ще се накланя.

Пътуването ще стане не само тежко, но и досадно - влакът ще започне да спира на всяка гара, за да изчака да мине някой друг по-бърз влак с предимство. Все по-често влакът на Живота ще започне да вижда червени, отколкото зелени семафори пред себе си. Все по-лесно ще става спирането на червено, а по-трудно - потеглянето на зелено. В началото влакът ще пътува по първи челен коловоз на Живота, накрая - в трета глуха...Там ще го очаква последната гара и нейния Началник. Той ще реши дали тази гара ще бъде последна, или гара - разпределителна. Той ще реши къде ще отиде влакът на Живота - в депото за скрап или във вагоноремонтния завод.

Зависи от това какъв е бил влакът - дали е бил експресен, когато е трябвало да се прости; дали е бил бърз, когато е трябвало да се покаже любов; дали е бил пътнически, когато е трябвало да се спре навсякъде, където е нужно малко внимание; дали е бил товарен, когато е трябвало да се понесе нечий чужд товар; дали е бил дерайлирал, когато е трябвало да се саможертва...

2 Коментара

Кафене
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

  • допълнение 1 допълнение преди 1 месец Профил на трол?
    Много добре, Донкин. Искам да допълня с един влак, наричан "междукосмически", който прави връзка между хората и "Началника" на крайната гара, който седи на Големия Бял Престол на Небето. Само този "междукосмически" влак може да заведе пътниците в едно хубаво място наречено "рай" и да ги освободи от присъдата да идат за скраб в ада. Той се явява Син Божи(т. виж още ›› е. Син на "Началника") и сам Той е Пътят, Истината, Животът и плати цената, която Началникът на живота иска от нас заради греховете ни. На Небето се приемат пътниците САМО от тоя влак. Гледайте да го хванете - всеки друг влак, колкото и експресен да е, води в ада.
  • Цецка 1.1 Цецка преди 1 месец Профил на трол?
    За бат Бойко ли става въпрос? Щото Той е Той е Пътят, Истината и Животът, той е и Синът на Главния Началник
    : 2 !
  • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

missing image
Дневен хороскоп за 21 януари

Овен Днес ще бъдете изкушени от хазартни действия. Мислите, че късметът е на ваша страна. Най-разумно е да не се впускате прекалено в ...