X
 
 

Ако Животът беше пътуване с влак

Автор: Петър Донкин
2652 2

Още от автора

Ако Животът беше пътуване с влак, сигурно то щеше да започне от една малка, но толкова слънчева гара - гарата на безгрижното детство! Локомотивът ще изсвири, по-точно - изпищи, и ще потегли от първи челен коловоз на Живота. В началото влакът на Живота ще бъде експресен, след това бърз, пътнически и накрая товарен. А най-накрая - дерайлирал!

Но в началото ще му бъде леко, нищо няма да му тежи - нито минало, нито настояще, вагоните ще са празни. Постепенно обаче на всяка гара по линията на Живота ще се качва по една изживяна година. А годините тежат. Някои от тях са леки, но някои са непоносимо тежки. Така вагоните ще се напълнят и препълнят с изживяни години. Локомотивът ще започне да се напряга с всички сили при изкачване, едва ще намалява неудържимата инерция при спускане, на острите завои опасно ще се накланя.

Пътуването ще стане не само тежко, но и досадно - влакът ще започне да спира на всяка гара, за да изчака да мине някой друг по-бърз влак с предимство. Все по-често влакът на Живота ще започне да вижда червени, отколкото зелени семафори пред себе си. Все по-лесно ще става спирането на червено, а по-трудно - потеглянето на зелено. В началото влакът ще пътува по първи челен коловоз на Живота, накрая - в трета глуха...Там ще го очаква последната гара и нейния Началник. Той ще реши дали тази гара ще бъде последна, или гара - разпределителна. Той ще реши къде ще отиде влакът на Живота - в депото за скрап или във вагоноремонтния завод.

Зависи от това какъв е бил влакът - дали е бил експресен, когато е трябвало да се прости; дали е бил бърз, когато е трябвало да се покаже любов; дали е бил пътнически, когато е трябвало да се спре навсякъде, където е нужно малко внимание; дали е бил товарен, когато е трябвало да се понесе нечий чужд товар; дали е бил дерайлирал, когато е трябвало да се саможертва...

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • допълнение 1 допълнение преди 8 месеца Профил на трол?
    Много добре, Донкин. Искам да допълня с един влак, наричан "междукосмически", който прави връзка между хората и "Началника" на крайната гара, който седи на Големия Бял Престол на Небето. Само този "междукосмически" влак може да заведе пътниците в едно хубаво място наречено "рай" и да ги освободи от присъдата да идат за скраб в ада. Той се явява Син Божи(т. виж още ›› е. Син на "Началника") и сам Той е Пътят, Истината, Животът и плати цената, която Началникът на живота иска от нас заради греховете ни. На Небето се приемат пътниците САМО от тоя влак. Гледайте да го хванете - всеки друг влак, колкото и експресен да е, води в ада.
  • Цецка 1.1 Цецка преди 8 месеца Профил на трол?
    За бат Бойко ли става въпрос? Щото Той е Той е Пътят, Истината и Животът, той е и Синът на Главния Началник
    : 2 !