X
 
 

Защо от "иху" става "тихо"?

Още от автора

Декември е месец изпълнен с пазаруване и подготовка на трапези и подаръци. Забързани хора, тълпи, шум и светлини. Последни приготовления, опашки, задръствания и след това голямото пътуване.

С настъпването на новата година и оттекването на последните фоерверки и бомбички започва и най-тихия месец от годината. През януари магазините са приятно спокойни, няма народ и суматоха, въпреки че отпуските са приключили и хората са на работните си места, появяват се истинските намаления. Малко по-малко рафтовете на магазините за хранителни стоки се изпълват с продукти, но въпреки това купувачите основно гледат и ако пазаруват го правят организирано и по списък. Няма го онова забързано пълнене на пазарската количка със стоки на промоция, купени "за празниците".

В такива моменти ме озарява надеждата, че е възможно хората да не са толкова консуматорски настроени и че всъщност има нещо друго освен храната и пазаруването, което е по-важно за тях. Жалкото е, че това спокойствие и привиден разум започват да се пропукват към средата на месеца.

В края на януари отново комерсиалното се настанява у хората. Следва февруари, когато едни празнуват месеца на виното, а други месеца на любовта. Е какво пък? Може да сме безделници, но се веселим.

И така се редуват шумът от похарчените пари и последващата тишина; консуматорството и мисълта как да изкараме месеца. Затова празнувайте разумно, за да се насладите на първия месец от новата година.

 

Дневен хороскоп за всяка зодия, 06 ОКТОМВРИ 2022
Дневен хороскоп за всяка зодия, 06 ОКТОМВРИ 2022

Овен Не е най-подходящото време за споделяне на нови предложения, да се изявявате пред широка аудитория, или да се отчитате пред началника си. На...