Време за равносметка

Още от автора

С настъпването на Новата година, всеки прави своята равносметка за изминалите 365 дни от годината. Поглеждаме назад във времето и се питаме дали сме съумели да променим нещо и какво точно сме успели да постигнем за цялото това време. Струва ни се много, но понякога дори не усещаме кога и как се е изтърколило това време.

Аз всяка година правя списъци с поставени цели и задачи за новата година. На лист хартия пиша всичко, за което мечтая. Вярвам в магията на 1 януари. Мисля си, че човек като си постави някаква цел, може да я изпълни. Какво лошо има в това за начален момент на тази нова глава от живота си да изберем именно първия ден от годината? Колко хубаво би било всяка нова година да бъде коренно различна от предходната. Замислете се, човек без цел и посока е загубен. Ако знаеш какво искаш, ще знаеш как да го постигнеш. Вярвам, че човек е толкова голям, колкото големи са мечтите му и смятам, че никога не трябва да спира да мечтае, да се бори и да търси правилния път за себе си. Не трябва да се страхува от промени и никога не трябва да спира на едно и също място. Днес светът е толкова динамичен и всеки един от нас има толкова много варианти за развитие. Невъзможни неща няма! Всичко е възможно, стига силно да го пожелаеш.

Обикновено при повечето хора всяка нова година ще започне с обичайните обещания от рода: „От 1 януари ще спра цигарите, ще спортувам редовно, ще спестявам пари за черни дни, ще пътувам, ще започна да обръщам повече внимание на близките си“ и т.н. Обещанията винаги са много на брой и гръмко звучат, но много малка част от тях биват изпълнявани. Цялото това желание за промяна продължава по-малко от седмица, а след това обикновено всичко става както преди. Най-трудно се променят навиците. Фитнес салоните се пълнят за седмица, а после в тях остават само истинските фитнес маниаци. На 1 януари много пушачи спират цигарите, а голям брой дами започват диета, но след това всичко тръгва по-старому. Защо не опитаме тази година всичко да бъде различно?

Пожелавам Ви от сърце през Новата 2019 г. да бъдете преди всичко здрави, защото всичко друго е във вашите ръце и от вас зависи.