Родител 1 до Родител 2: Грижи се за дете 2!

Още от автора

Уважаеми,

Приветствам идеята с Родител 3 да вземете Дете 2 за уикенда, защото ще мога да посветя повече време за домашните и предстоящите тестове на Дете 1. Предвид крехката възраст на Дете 2, моля настоятелно да се придържате към следните необходими мерки за неговия комфорт. Трябва да имате на разположение така необходимите памперси, крем срещу подсичане и пудра, капки срещу колики, гумени играчки за венците и светеща музикална кутия за приспиване. Аз ще подготвя ританките, шапчиците, пелените и одеалцата. Не забравяйте в никакъв случай детското кошче, постелката за пълзене, сгъваемата количка. Сухото мляко е № 5 в белите кутии, а шишетата се изваряват вечер, преди поредната употреба на бибероните. Пробвайте температурата на сместта върху сгъвката на лакътя, за да не допуснете да изгорите детето без да искате. Зеленото лекарство за гърлото се приготвя по специална рецепта в аптеката, ако се наложи да се използва. При вечерното къпане използвайте бебешкия шампоан и внимателно пригответе водата, за да не се уплаши и отврати Дете 2 от тази важна процедура.

Ако решите да използвате помощта на Вашите Родител 1 и Родител 2, не допускайте да люлеят детето на краката си, за да го приспят. Могат да попеят /единият от тях умее/, но да не се вманиачават с гукане и бебешки говор. Моля, не пускайте телевизия в стаята на Дете 2, още е много рано да изучава рекламите...Задължително трябва да евакуирате Домашен любимец 1 в съседите или където прецените, за да не предизвикате алергична реакция у Дете 2. Ако ТО се задави, не изпадайте в паника и го потупайте внимателно по гръбчето, като леко го навеждате напред. Внимавайте за стайната температура и поддържайте не повече от 22 С, като проветрявате ритмично. Подразбира се, че наличието на прах в стаята на Дете 2 е недопустимо. Надявам се, че абсорбаторът в кухнята Ви работи добре, както и миялната. Ако нямате кана за подгряване на вода, сега е моментът да закупите, ще трябва. Мечето е изпрано!

Сигурно пропускам още детайли, но ще направя по-подробен списък и график по часове. Нурофенът за всеки случай ще бъде в джобчето на раничката. Ние, с Родител 4 ще бъдем в Мола със заредени телефони, ако се нуждаете от споделяне.

В случай, че не сте се отказали от жеста си да ни отмените този уикенд, благодарим за възможността да бъдем повече време с Дете 1.

Поздрави!

Родител 1